Mitől lehet véres széklet?
Sok oka lehet. Függ a vér színétől (élénk pirostól a sötétig, feketéig, minél sötéttebb annál nagyobb a probléma), illetve a mennyiségtől is.
2-3 hete voltam hasonló helyzetben, nálam nem kevés mennyiségű vér ürült, élénk piros. Azonnal háziorvos, megvizsgált, adott beutalót proktológiára és írt fel addig is Benzocainos kúpot. Természetesen időpontot csak február közepére kaptam, de mivel 1 héttel később még mindig fennt állt a vérzés, elmentem a sürgősségi sebészetre, ahol megvizsgáltak. Nem volt a legkellemesebb hiszed 25 cm magasságig "átnéztek" alulról... Nyálkahártya repedésem van ami kb 1 cm-es, amit bármi okozhatott (egy keményebb széklet, vagy erőlködés). Segíteni nem tudnak rajtam, mert magától gyógyul ugyan úgy, mintha elvágnád az ujjadat egy késsel. De legalább megtudtam a probléma okát.
Aranyér is okozhatja a vérzést. Ha külső aranyeret nem tapasztalsz, attól még lehet, h van belső és sajnos az is tud vérezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!