Tudnátok mandulaműtéttel kapcsolatos infókat, tapasztalatokat adni?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok. Nagyjából két hét múlva lesz garatmandula műtétem a SOTE Fül- Orr-Gége klinikáján. Hatalmasak a manduláim, csupa genny mind a kettő, altatni fognak. Még soha nem voltam kórházban (fogjuk rá). Fogalamam sincs mit kell magammal vinnem, mire kell számítanom, mik a műtét előtti teendőim. Hogy néz ki egy kórterem??? Még látogatóban sem voltam soha kórházban. Hova teszem a cuccaim amíg én bent leszek műtéten? El tudom zárni valahova? Mi lesz a műtét előtt? Azt tudom hogy 12 órával előtte nem szabad már ennem, innom. De ezen kívül? Ugye nem kell mezetelenre vetkőznöm egy mandulaműtét miatt?:(:( Ez a legnagyobb félelmem... Iszonyatosan szégyenlős vagyok, még itthon is. Nem hogy egy vadidegen helyen, vadidegen emberek előtt. Pizsi lehet rajtam? Vagy ha az nem, és kapok valami kórházi akármit, bugyi legalább maradhat? :( Tudom, hogy mindenki azt mondja, ez legyen a legkisebb problémám, de nekem ez a LEGESLEGNAGYOBB problémám... Egyetlen egyszer voltam kórházban 4 évesen. Akkor vették ki az orrmanduláimat, akkor az altatástól végig hánytam a napot.... De ugye erre nem emlékszem, semmi emlékem nincs, se kórteremről, se arról anyukám mit csomagolt.... Akkor ölben vitt a műtőbe a műtősfiú... Szóval mintha meg se történt volna:D:D Kérlek segítsetek tanácsokkal, mert rettenetesen be vagyok tojva. Nem a fájdalomtól félek, mert abban már volt részem bőven. (bölcsességfogak, gerincsérv, égés, ... stb stb.. )Hatalmas a fájdalom küszöböm, viszont evvel a kórházi témától kikészülök, mármint ezektől, hogy most mi lesz rajtam, hol a cuccom, ki lát meg, ki ér hozzám.... Na ezektől vagyok ki.... Tudtok tanácsot adni? Mi a menete ha már bejelentkeztem? Esetleg valaki volt már a SOTÉN, és meg tudja mondani nekem, hogy működnek ott a dolgok? Lépésről-lépésre érdekelne :$2014. febr. 2. 12:25
1/1 anonim válasza:
Minden műtét előtt le kell vetkőzni, nem lehet rajtad pizsama, bugyi sem maradhat de le leszel takarva. Műtét után majd a betegszállító áttesz az ágyadba, d akkor még kába leszel. Ha kapsz infúziót akkor még nem öltözhetsz fel csak azután ha lecsöpögött, de ugye akkor be leszel takarva takaróval. A cuccaidat a szekrényekbe pakolhatod, nem tudom, hogy lesz-e zárható. Amikor engem műtöttek anyuék ott voltak a műtét alatt és vigyáztak a pénzemre meg a telefonomra. Műtét előtt kapsz a kezedbe egy kanült és megmérik a vérnyomásodat meg a lázadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!