Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől repedezhet a kezemen a bőr?

Mitől repedezhet a kezemen a bőr?

Figyelt kérdés
Két évig dolgoztam vegyszerekkel. Először szobalányként 10 hónapig, ahol elkövettem azt a hibát ,hogy nem húztam az elején kesztyűt. Ezért a bőröm annyira kisebesedett ,hogy fél évvel azután ,hogy otthagytam ezt a melót még mindig azzal küszködtem ,hogy elmúljon a szárazság. Sikerült, majd újra olyan helyre kerültem ahol mosogatni is kellett, de akkor már a kesztyűhasználat miatt pirosodott ki mindig. Most már irodai munkát végzek ,de még mindig érzékeny. Most az ujjperceknél ahol hajlik rendszeresen kirepedezik. Folyamatosan kenem természetes krémekkel, olajokkal. Az elején szteroidos krémet kaptam ami rögtön javított a helyzeten. Esetleg lehet ,hogy valamilyen betegségnek a tünete lenne?
2014. jan. 31. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Belsőleg is kezeld: sáragarépa, sütőtök, tejszín bőrvédő vitaminokat tartalmaz, egyél mindennap egy keveset ezekből.

Utcán kesztyű, ne fújja ki a szél.

2014. jan. 31. 22:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Én merném megtippelni, hogy ez mögött valami bélprobléma, esetlet más belső-szervi probléma húzódhat. Vizsgáltasd ki egy ahoz értő szakemberrel.
2014. jan. 31. 22:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Cukorra vagy kólára lehet valaki allergiás? Akkor felerősödik, ha néha csokit, cukrosat vagy kólát iszom. El fogok menni kivizsgálásra. Köszönöm a választ!
2014. jan. 31. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:

kólától nekem is bőrproblémáim lesznek

nem allergia inkább valami más reakció

2014. febr. 2. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A vitamin hiány, C vitamin hiány, hideg, szárazlevegő, vízelvonó szerek használata (kávé pl), sok kézmosás, fénymásoló
2014. febr. 2. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!