Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Orr és szájszag, mi a bajom?

Orr és szájszag, mi a bajom?

Figyelt kérdés
Kellemetlen orr és szájszagom van, sokszor érzem tele az orrom, de nem tudom azt kifújni. Voltam orvosnál, felírt egy orrcseppet illetve naponta kamillás inhalálást egy hónapon keresztül. Már 4 alkalommal elvégeztem, naponta 3x cseppentek, de egyelőre semmi változás. Hogyan kell helyesen inhalálni? Tömény kamillát rövid ideig kell alkalmaznom. Én felforralom, majd rögtön fölé hajolok, de nem tudok sokáig ottmaradni a törölköző alatt. Időközönként előbújok, s fújok orrot. Kb. 10 perc az összfolyamat, eddig még semmilyen sűrű váladék.. Valami ötlet???
2014. jan. 17. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Az inhalalas mar nem mindig használ. Valószínű arcureggyulladasod van, ami mar sima inhalalastol nem gyógyul. Vissza kell menni a dokihoz és valószínű fel fogjak szúrni az orrod hogy kijöjjön a valadek. Nem faj, csak kellemetlen. Nekem csináltak 15 evvel ezelőtt. De azóta lehet hogy vannak kimeletesebb megoldások is, mondjuk vmi erősebb gyógyszer hogy ne kelljen felszúrni, nem tudom, de mindenképp menj vissza, nehogy feljebb menjen a genny. Az inhalalast pedig úgy kell csinálni, hogy egyenesen legyen a fejed közben, hogy a valadek le tudjon jönni, tehát ne ugy hajolj fölé hogy az arcod a föld fele néz.
2014. jan. 19. 09:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Arcüreggyulladásra tippelek én is, de a felszúratás helyett inkább sinupret cseppek vagy kapszula, vagy Ambrobene kapszula ha létezik még, át lehet öblíteni az orrjáratokat enyhe sós vízzel, esetleg tengeri sós orrspray is jó, és infralámpázni. Ha felmelegíted a váladékot, gyorsabban ürül.

Ha lehajolsz és lüktet az arcüreg, vagy ütögetésre fáj az arccsontod mögötti rész, akkor valószínűleg gyulladás van.

2014. jan. 19. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!