Mi lehet ez a szám körül?
Időről-időre jelentkeznek ezek a tünetek, és nem tudom, mi lehet az oka. Olyan, mintha kifújná a szél a számat, de mivel otthon dolgozom, és ritkán járok ki, nem valószínű, hogy attól van,hogy kifújná a szám szélét a szél, pedig teljesen hasonlóak a tünetek: először érzem, hogy a szám körül feszül a bőr, ez fokozódik, annyira, hogy már szinte éget, úgy kiszárad. Estére be is pirosodik, akkor bekenem krémmel, és szinte csíp, olyan sebes. Látható sebek nincsenek rajta, de érzem,hogy nem ép a szám körül a hámréteg. Másnapra elkezd hámlani és a tegnapi pirosas foltot barnás folt váltja fel. Teljesen úgy néz ki a szám olyankor, mintha bohócnak lennék kifestve. Nem ordít a szín, de azért látszik. És csak napok alatt múlik el.
Először tavalyelőtt télen jelentkeztek ezek a tünetek, és azóta időről-időre megjelennek. Valahol olvastam erről valamit, de sajnos nem mentettem el. Szóval állítólag valamiféle belső problémára utalhat ez a száj körüli sebesedés, elváltozott bőrszín, csak nem emlékszem, mire. Tudna valaki segíteni?
Akkor ez ezek szerint gyulladás?
Kicsit próbáltam tudakozódni neten, és ott több helyen írták, hogy száj körül megjelenő sebesülés, színelváltozás hormonális problémára vagy felszívódási zavarra utal. Nekem van gondom az epémmel, de nem olyan vészes. Lehetséges, hogy mégis ennyire bezavar ez a kis epeprobléma?
És ha esetleg ez felszívódási zavar, akkor felesleges vitaminkészítményt is szednem, míg az alapprobléma meg nem szűnik, vagy úgysem, vagy csak részlegesen szívódnak fel a vitaminok és ásványi anyagok?
Az állam körül is sűrűn előjönnek pattanások, nem tudom, lehet-e összefüggés...
"Esetlegesen gomba is lehet,"
De a gombás kiütések viszketnek, nem? Nekem nem viszket, nem is terjed, mindig ugyanott jelentkezik.
De ha esetleg mégis gomba volna (remélem, nem), az mitől jöhet ki? Túl sok szénhidrát evésétől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!