Mennyi idő alatt gyógyul a bőrgomba (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Nemrég derült, ki hogy a könyököm tájékán egy elég szabályos gyűrű alakú bőrgomba van. Azonban én nemnormális elkezdtem vakarni.
Eléggé ronda lett. A bőrgyógyász írt fel két krémet. Egyiket arra, hogy levigye a kaparás által keletkezett gyulladást (szépen le is vitte), másikat [Lamisil Derma 1%] arra, hogy a gombát irtsa ki. Tegnap kezdtem el a Lamisilt használni.
Mennyi időbe telik, amíg jelentkeznek az első javulási tünetek?
És normális az, hogyha a krém használata után viszket a gomba (leragasztottam és kötszerrel átkötöttem)?
Egyébként a Baneocin kenőcs 2 főalkotójára (bacitracin és neomicin) vagyok allergiás!
Köszönöm a válaszokat! Nagyon fontos! :-)
2013. dec. 23. 13:33
1/5 anonim válasza:
Először a viszketés fog csökkenni, kb. 2-3 nap alatt,aztán a bőrpír. Teljesen 7-10 nap alatt gyógyul. Addig végig kenjed,mert a szőrtüszőkben meg tudnak bújni a "gombatelepek" és ha ideje korán abbahagyod a kezelést,onnan visszafertőződik. És jól teszed ha bekötöd,hogy a kenőcs ott is maradjon,ahova szánod. Ha viszont otthon, melegben vagy esetleg rövid ujjúban,hagyhatod szabadon is.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, persze ment a zöld ujj! :)
2013. dec. 26. 08:21
3/5 anonim válasza:
a lamisil-t nem ismerem, nekem a Chinofungin magyar cucc vált be. attól elmúlik.
4/5 noezmeg válasza:
Candibena-Teva ez pont azt tudja amit anygok csak olcsobb és az első hozzászólásban nagyon jól írta. Kell neki idő míg rendbejősz és máskor ne kapard, mert más területeket és begombásít.
5/5 noezmeg válasza:
Legjobb összefoglaló :-) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!