Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyi idő alatt gyógyul a...

Mennyi idő alatt gyógyul a bőrgomba (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Nemrég derült, ki hogy a könyököm tájékán egy elég szabályos gyűrű alakú bőrgomba van. Azonban én nemnormális elkezdtem vakarni.

Eléggé ronda lett. A bőrgyógyász írt fel két krémet. Egyiket arra, hogy levigye a kaparás által keletkezett gyulladást (szépen le is vitte), másikat [Lamisil Derma 1%] arra, hogy a gombát irtsa ki. Tegnap kezdtem el a Lamisilt használni.

Mennyi időbe telik, amíg jelentkeznek az első javulási tünetek?

És normális az, hogyha a krém használata után viszket a gomba (leragasztottam és kötszerrel átkötöttem)?

Egyébként a Baneocin kenőcs 2 főalkotójára (bacitracin és neomicin) vagyok allergiás!

Köszönöm a válaszokat! Nagyon fontos! :-)

2013. dec. 23. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Először a viszketés fog csökkenni, kb. 2-3 nap alatt,aztán a bőrpír. Teljesen 7-10 nap alatt gyógyul. Addig végig kenjed,mert a szőrtüszőkben meg tudnak bújni a "gombatelepek" és ha ideje korán abbahagyod a kezelést,onnan visszafertőződik. És jól teszed ha bekötöd,hogy a kenőcs ott is maradjon,ahova szánod. Ha viszont otthon, melegben vagy esetleg rövid ujjúban,hagyhatod szabadon is.
2013. dec. 25. 10:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, persze ment a zöld ujj! :)
2013. dec. 26. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:
a lamisil-t nem ismerem, nekem a Chinofungin magyar cucc vált be. attól elmúlik.
2013. dec. 26. 08:33
 4/5 noezmeg válasza:
Candibena-Teva ez pont azt tudja amit anygok csak olcsobb és az első hozzászólásban nagyon jól írta. Kell neki idő míg rendbejősz és máskor ne kapard, mert más területeket és begombásít.
2014. márc. 17. 18:00
 5/5 noezmeg válasza:
Legjobb összefoglaló :-) [link]
2014. márc. 17. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!