Kéthegyű billentyű prolapsusa-m van ez mit jelent?
Sziasztok!
Kiderűlt, hogy kéthegyű billentyű prolapsusa-m van! Ez mit jelet? A tünetem az volt, hogy reggel 90 alá nem nagyon ment a pulzusom volt mikor 110-is volt. Pulzus csökkentőt kaptam elég sokat fogytam nem tudom ez mennyire számít 51 kg vagyok 22éves lány. Nagyon meg vagyok ilyedve néha légszomjam is van. Ezzel most kevesebbet fogok élni? Vagy szívrohamnak nagyobb az esélye? Nem tetszik az sem hogy 22évesen gyógyszert kell szednem! :( Kinek mi a véleménye vagy akinek van? Köszönöm a válaszokat!
A mitrális prolaoszus elég gyakori betegség. Ilyenkor a kéthegyű billentyű egy fejlődési rendellenesség miatt lazább,mint rendesen. Semmi teendőt nem igényel(illetve ha gyors a szívritmus szívritmus szabályozót kell szedni),egészen amíg a billentyű rendesen zár. Időnként el kell menni kardiológiai kontrollra,ahol csinálnak szívultrahang vizsgálatot,hogy megtudják nincs-e visszafolyás. Ha nincs, a gyógyszert akkor is szedni kell a gyors szívműködés elkerülése miatt,mert igazad van valahol, a tachycardia "elérhet" egy olyan szintet,ami pitvar.kamra fibrillációhoz vezet,ami a hirtelen szívhalálok oka lehet. Nekem 20 éve tudott ez a betegségem,de semmi problémát nem okoz a gyógyszer szedése mellett,nincsenek rohamaim. A gyógyszert szedned kell valószínűleg életed végéig. De amúgy felejtsd el a bajodat!
Ja, és még valami! Ha valamilyen műtétet terveznek nálad,akárcsak fogászatit vagy bakteriális fertőzésed van (torok,egyéb) szólj az orvosnak, SZEDNED KELL antibiotikumot,mert ezen a beteg billentyűn könnyen "megtapadnak" a baktériumok,ami szívbelhártyagyulladást,billentyű elégtelenséget okoz. Ezeket amúgy, nem mondta el az orvosod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!