Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fájdalmas nyelés ellen mit...

Fájdalmas nyelés ellen mit tehetek?

Figyelt kérdés
Pár napja elkezdett fájni a torkom.Viszont nem volt olyan vészes.Az utóbbi kb.2 napban viszont előjött egy furcsa dolog.Ez pedig,hogy alig tudok nyelni,igen fájdalmas a nyelés.Péntek éjjel jött ez elő,és egész éjjel nem tudtam aludni,mert állandóan nyelnem kellett a nyálamat.Emellett erős fejfájás is előjött,a homlokom jobb oldalán.Eddig kipróbáltam:faringopront,mézes negro,sósvízzel való gargalizálás,kád meleg vízben fekvés kb 20 percig,ezeket találtam házi gyógymódókra neten,de nemnagyon változott a helyzet,a fejfájás viszont kezd elmúlni a meleg víz kipróbálása óta.Olyat is olvastam,hogy a torokgyulladásra jó,ha hideget teszek rá.Orvoshoz mindenképpen elmegyek,de csak hétfőn tudok,mert hétvégén nincs.Valaki tudna segíteni?
2013. dec. 15. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A méz hatásos.
2013. dec. 15. 15:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Ügyeletes patikában: ANGIN HEEL. Két óránként egyet elszopogatni, éhgyomorra.

vagy ha ez nincs, akkor a HOMEOGÉNE9 is jó lehet!

vagy (majd) menj el egy jó homeopátiás orvoshoz! (A homeopátiás gyógyszer teljesen más, mint a Faringo, nem lehet őket összehasonlítani!)

2013. dec. 15. 15:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem hittem volna,hogy ilyen hamar választ kapok.Köszönöm szépen a segítséget,mindenképpen kipróbálom ezeket.
2013. dec. 15. 16:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez van benne a faringopront betegtájékoztató mellékhatások részénél:

"Ha belázasodik, a köpete gennyessé, a nyelés nehezítetté/fájdalmassá válik, ill. 5 napos kezelés után sem javul, sőt súlyosbodik az állapota, FORDULJON ORVOSHOZ!"

Ezek szerint elég valószínű,hogy pont a faringopront miatt van ez a fájás.

2013. dec. 15. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!