Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Manapság egy cukorbetegnek,...

Gyuribacsika kérdése:

Manapság egy cukorbetegnek, akinek inzulinra van szüksége, fizetni kell az inzulinért vagy mennyibe kerül, hogyan működik ez az egész?

Figyelt kérdés

2013. nov. 17. 16:35
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Gyors és lassú hatású inzulin ez mit jelent? Valóban van olyan hogy ha túl leviszi a vércukorszintet az inzulin, akkor is ugyanúgy el lehet ájulni, mintha magas lenne nagyon a cukor? És ezeket az üvegcséket kell beletölteni a injekcios tűbe vagy hogyan van ez?
2014. febr. 14. 19:34
 22/29 anonim ***** válasza:

A gyors rövidtávon hat (3-5 óra) a lassú meg 12 óráig, ahhoz nekem ennem is kell, az éjszakára kell.

Az alacsony vércukorszintnél el lehet ájulni, de egy jól beállított vércukornél hamar megérzi az ember, és így elkerüli az ájulást, mert hamar pótolja a szénhidrátot.

A kis üvegcséket bele kell tenni a pen-be. Ez a belövő eszköz.

2014. febr. 14. 19:45
 23/29 anonim ***** válasza:

Már rég nem kell semmit felszívni, beletölteni. Nekem ilyen van:

[link]

2014. febr. 14. 19:46
 24/29 A kérdező kommentje:
Tehát a gyorsat hatásút beveszem és rögtön utána enni is kell vagy fordítva? Vagy hogyan van a gyakorlatban? És éjjelre meg a hosszú hatásút kell bevenni alvás idejére?
2014. febr. 15. 15:47
 25/29 anonim ***** válasza:
Nem bevenni, beszúrni kell. Gyorshatású 20 perc után hat, de én sokszor csak evés után lővöm be, mert sose tudom mennyi szénhidrátot tudok megenni. Inzulin beadása mellé mindig enni kell, ez a lényege.
2014. febr. 15. 15:49
 26/29 anonim ***** válasza:
Mármint az enyém hat 20 perc alatt, de vannak gyorsabban hatók is :D Nagyon sokféle inzulin van.
2014. febr. 15. 16:06
 27/29 A kérdező kommentje:
S ha az ember elájul akár magas akár alacsony érték miatt, akkor mi a teendő? Azt hallottam, ha alacsony és azért történik az ájulás, akkor valami kockacukros dolgot kell csinálni, a másik esetben fogalmam sincsen.
2014. febr. 16. 19:47
 28/29 A kérdező kommentje:
És ha ájulás következik be, annak van valami előjele előtte azt érzem, hogy elfogok ájulni vagy olyan hirtelen és egyik pillanatról a másikra történik hogy semmit sem lehet csinálni? Pl. létrán állva és még le is esek, vagy épp a wc-n vagy a kádban zuhanyzás közben?
2014. febr. 16. 19:49
 29/29 A kérdező kommentje:
És minden egyes étkezéskor be kell szúrni, mondjuk a napi 4 szurit 4 étkezéskor, vagy ha mondjuk csak egy alkalommal egy db kis sütit kapok be étkezésen kívül, akkor is külön kell szúrni ? Vagy olyan nincs hogy csak édes ételek fogyasztásakor kell és sima cukortartalom nélküli étkezéseknél nem kéne beszúrni? Vagy mitől függ, meg az is mitől függ, hogy hogyan határozzák meg a szúrások számát étkezések száma határozza meg ?
2014. febr. 16. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!