COPD betegségről?
Nagyon szeretnék mindent megtudni erről a betegségről.
pl.:
-rövid leírása
-tünetek
-gyógyszerek
-kezelés
-mennyi ideig élnek ezek a betegek
-hogy lehet vele együtt élni
-hogyan zajlik le egy roham
-mit kell olyankor csinálni
-milyen vizsgálatok vannak
-milyen időközönként
-mikről kell lemondani
-milyen gyakran jönnek a rohamok
Tudom hogy sok minden te kérlek írjátok le mert nagyon szeretném tudni.
A fenti link elég jó, olvasgasd. Én nem teljesen olvastam végig, de nagyjából fedi a kérdéseid.
Amiről le kell mondani egy COPD-s betegnek, az mindenképpen a dohányzás, ill. a fizikai megterhelés. Stádiumokra van osztva a betegség. Bizonyos esetekben van lehetőség otthoni oxigén, illetve otthoni lélegeztető használatára. Ha akut állapotrosszabbodás van, mindenképp mentőt kell hívni. A bronchodilatátorokat/inhalátorokat pedig szorgalmasan használni kell. Ami még súlyosbítja a betegséget, az a túlsúly. A rekeszizmot a pocak felnyomja, ami pedig a tüdőket nyomva csökkenti a légzőfelületet. Meg alapból is nagy terhelés a szerveknek az elhízás.
Ill. amire még figyelni kell: egy ilyen beteg soha ne feküdjön laposan. Általában nem is tudnak, de akut rosszullétnél is fontos a félig ülő, ill. ülő testhelyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!