Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » COPD betegségről?

COPD betegségről?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék mindent megtudni erről a betegségről.

pl.:

-rövid leírása

-tünetek

-gyógyszerek

-kezelés

-mennyi ideig élnek ezek a betegek

-hogy lehet vele együtt élni

-hogyan zajlik le egy roham

-mit kell olyankor csinálni

-milyen vizsgálatok vannak

-milyen időközönként

-mikről kell lemondani

-milyen gyakran jönnek a rohamok

Tudom hogy sok minden te kérlek írjátok le mert nagyon szeretném tudni.

2013. nov. 12. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez egy jó összefoglaló: [link]
2013. nov. 12. 17:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A fenti link elég jó, olvasgasd. Én nem teljesen olvastam végig, de nagyjából fedi a kérdéseid.

Amiről le kell mondani egy COPD-s betegnek, az mindenképpen a dohányzás, ill. a fizikai megterhelés. Stádiumokra van osztva a betegség. Bizonyos esetekben van lehetőség otthoni oxigén, illetve otthoni lélegeztető használatára. Ha akut állapotrosszabbodás van, mindenképp mentőt kell hívni. A bronchodilatátorokat/inhalátorokat pedig szorgalmasan használni kell. Ami még súlyosbítja a betegséget, az a túlsúly. A rekeszizmot a pocak felnyomja, ami pedig a tüdőket nyomva csökkenti a légzőfelületet. Meg alapból is nagy terhelés a szerveknek az elhízás.

Ill. amire még figyelni kell: egy ilyen beteg soha ne feküdjön laposan. Általában nem is tudnak, de akut rosszullétnél is fontos a félig ülő, ill. ülő testhelyzet.

2013. nov. 12. 17:54
 3/4 Herczeg Zsuzsa válasza:
Köszönöm szèpen,vègig olvastam a tàjèkoztatót ès hasznosnak talàltam.Copd s vagyok èn is sajnos.
2018. márc. 14. 23:48
 4/4 Török József Gyula 2 válasza:
A facebookon van egy zárt csoport . A facebookon írjátok be , copd típusú találkozások , lépjetek be , írjatok magatokról röviden , szívesen látunk minden c.o.p.d érintett embert . Eddig 86 tagja van a csoportnak . A csoportban beszélgetünk , el mondjuk a személyes tapasztalatainkat , segítjük egymást .
2019. máj. 20. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!