Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vese vagy húgyuti betegség...

Vese vagy húgyuti betegség (esetleg más)?

Figyelt kérdés

Már régóta edzek és szedek fehérjét. Nem olyan régóta furcsa érzés szokott lenni ezen a helyen [link]

a medencecsontnál ami fel van tüntetve. Olyan érzés, mint amikor a belek dolgoznak, mintha buborékos volna, és néha talán kisebb fájdalom is van. Ma reggel pedig arra ébredtem, hogy fáj a jobb felemen az a pont, amit írtam fentebb(csak a jobb). Vizelnem kellett, de olyan sokat nem vizeltem, amitől ennyire fájnia kellett volna bárminek is, sőt, elég lassan is folyt a dolog, nem úgy amikor az ember már allig tudja visszatartani és majd szét pukkad. A vizelés után kis idő elteltével elmúlott. A fehérjét azért írtam, mert tudoma vesebetegeknek nem túl jó a sok fehérje, de azt is tudom, hogy a fehérjétől kialakulni nem tud, ezért nem tudom, hogy ezzel rásegítettem és most jött ki egy későbbi tünet, ami előbb utóbb jelentykezett volna. Kb 4 hónapja voltam teljes vér és vizelet vizsgálaton, ott minden rendbe volt. Mi lehet a gond?

#vese #húgyhójag
2013. nov. 7. 09:12
 1/10 anonim ***** válasza:
orvostanhallgató vagyok,nem értem,h mit értesz azon,h mintha buborékos vna,lehet h a vastagbeled dolgozik és közben bélgázok szabadulnak fel,, hát nagyon nehéz vmit is mondani,vmi diagnózist feltételezni,zavaros a leírásod,de sztem ízületi gyulladás állhat a háttérben,a csontokat ízületek kapcsolják egymáshoz,a medencecsontot egy sacroiliacalis nevű ízület kapcsolja a gerincoszlophoz(mindkét oldalról),ez az ízület nem a mozgást szolgálja ellentétben a többivel,hanem a medencecsont rögzítését a gerincoszlophoz,ezt gyullaáds érheti különböző okok miatt:húgyuti fertőzések,bőrfertőzések,amik mélyrehatolnak,vagy akár sérülés is,de akár egy ott található izom gyengesége is okozhatja a problémát,,,ami pedig a túlzott fehérjebevitelt illeti,egyáltalán nem segít a szükséges mennyiséget meghaladó fehérjebevitel,károsíthatja a vesét és a májat is,mellesleg a belekben lévő fehérjék mérgező toxinokká(aminokká)alakulnak,amik kedvező táptalajt nyújtanak a baktériumok elszaporodásának,ez pedig a bélflóra előnytelen megváltozásához vezethet,sőt nemhogy a testépítést nem segíted vele,hanem még "előnyt juttatsz vele" az elhízásnak,ha a köldököd alatti rész fáj és "buborékos" mint ahogyan te írtad,akkor a kismedencei fájdalmad lehet és az összeköthető a belek állapotával,problémájával:emésztési zavar,hasi fájdalom,puffadás(irritábilis bélszindróma)de nem hinném h ez nálad előfordulhat,mert már régóta edzel és figyelsz a táplálkozásra is
2013. nov. 8. 14:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Na a régóta dolgot kicsit korrigálom, szal 5-6 éve kezdtem el, ami nem látszik rajtam :D, mert rendszertelenül, nem volt mindig fehérjékre pénzem, stb.

A fehérjés dologra reagálva. Ha jól tudom 1 - 1,4 gramm X testsúlykg szükséges a fenntartáshoz egy átlag embernek. A növekedéshez 2 - 2,5 öt szoktak ajánlani, ez azért nem olyan nagy különbség. Azt olvastam, hogy a túlzott fehérje bevitel leterheli a bélrendszert, pl ha 50 gramm felett viszünk be egyszerre, én edzés után viszem be a testsúlyom fele X 1gramm fehérje. Én még nem hallottam, h valaki ez miatt lett vesebeteg, de tény, h aki vesebeteg annak nem ajánlott a túlzott fehérjebevitel. A buborékok szerintem csak szellentés előzményei, ami igen gyakran előfordul(mióta többet eszek, rendszeresen)

Nem nevezném fájdalomnak, inkább, hát, olyan idegesítő irritáló kissé éles, halvány lüktetés nem is mindig. Szerintem valami húgyuti fertőzés vagy megfázás...de lehet húzódás. A proteint előbb is szedtem, de soha nem volt bajom tőle. Így már tudsz valami konkrétumot mondani?

2013. nov. 8. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:
én nem vagyok orvos csak orvostanhallgató,de igyekszem segíteni,nem segítettél sokat,azt egyébként írta a "buborékokra"h a vastagbeled dolgozik,tehát azok a bélgázok,a fehérjebevitel mindegy h mennyivel több a kelleténél,akkor is több,és azzal tényleg nem jutsz előrébb a testépítésben,és csak kárt okozol magadnak,sztem olvass utána,h valóban káros lehet a májra és a vesére is,még nem bizonyított de olvass utána,írhatnál vmi konkrétabb dolgot és akkor talán tudnék vmi megalapozott dolgot mondani,de ha csak lüktetést érzel,akkor nem hinném h lenne vmi komoly problémád
2013. nov. 8. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
azt egyébként írtam akart lenni,csak lemaradt az 'm' betű
2013. nov. 8. 20:06
 5/10 A kérdező kommentje:

Oké köszi!

Én tisztelem az orvosok nagy részét, és a hozzád hasonló embereket is, akik önzetlenül, akár itt segítséget nyújtanak.

De azt be kell ismerned, h az orvostudomány ellenzi ezt a sportot. Nem csak a testépítők szednek fehérjét, hanem szinte minden spotoló, kivéve a az asztaliteniszezőket meg hasonló, mégsincs semmi bajuk. Itt nálunk az orvos mondta nekem, hogy egy gyerek veséje károsodott ettől. Voltam Németországban orvosnál, mondtam és kérdeztem, h nem e lehet ebből károsodás, azt mondta, hogy nem.

Most őszintén, valaki protein nélkül is beviszi a többletet, szerintem lényegtelen, hogy por vagy hús formájába viszem be. Mint mondtam nagyra tartom az orvosokat, de a sportokkal nincsenek összhanga. Aki mondta, hogy káros, azt mondta, hogy joggingoljak, a focit se ajánlotta, azt már nem tudom miért, a bokszot, K1 et nem is említem.

Konkrétumok még, tegnap észrevettem , hogy akkor is érzem ezt az enyhe beszúrást, lüktetést, amikor eröltetve akarnák vizelni, de ma már talán nem, meg ez beszúrás, a medence csontom oldalán legfelül is előjön(olyan, mintha nagyon nagyon gyenge áram rázná meg azt a helyet). Meg amit írtam még a kérdésnél, hogy reggel fájt a jobb felemen, de vizelés után elmúlt. Miért fájt, ha nem is nagy rővel vizeltem, vagy egy idő után, ha nagyon kell akkor így lelassul? Az első vizelésem után, voltam mégegyszer, úgy, hogy közben nem ittam semmit.

Ennyi, ettől jobban nem tudom leírni.

2013. nov. 8. 20:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként az nem baj ugye, hogy a vastagbél aktívan dolgozik, és elég sűrün szellentek?
2013. nov. 8. 21:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért szoktad erőltetni a vizelést?Van hogy akadozik?Továbbá még azt írd már le,hogy naponta hányszor vizelsz?Lehetséges prosztatagyulladás,aminél nem nagyon lehet meghatározni a fájdalom helyét,mert tulajdonképpen a medencében bárhol lokalizálódhat a fájdalom(ez egyes betegeknél eltérő).Ha nem kórokozó áll a háttérben,akkor kismedencei fájdalom szindróma állhat fenn.
2013. nov. 8. 21:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Természetesen nem baj,de figyelj oda a puffadásra!
2013. nov. 8. 21:04
 9/10 A kérdező kommentje:

A vizelést nem eröltetem, csak a végén "kipréselek" mindent, úgy, hogy egy kicsit tudatosan rásegítek a végén.

Nem akadozik. Nem számolom hányszor vizelek. Naponta 3L vizet megiszok, ahhoz képest szerintem nem sok (kb 4-5-6-7 alkalommal).

Nem hiszem, hogy kismedencei... mivel ez nem fájdalom, amit érzek. A prosztatámat nem tudom...,

Őszintén szólva, szerintem megfázás vagy húgyuti fertőzés. Igazából annyira nem vészes, csak érzem, hogy eddig ilyen nem volt, de ha a jövőhétig nem múlik el, akkor elnézek az orvoshoz.

Köszönöm a válaszaid!

2013. nov. 8. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
oké,hátha nincs fájdalom,akkor nincs gond,valószínű h tényleg csak egy kis megfázás,csak a kérdésednél azt írtad,h "és néha talán egy kis fájdalom is van"és ha nem fog elmúlni,akkor jól teszed ha majd elmész a dokihoz,,,és nem kell megköszönnöd a válaszomat!:)))
2013. nov. 8. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!