Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tényleg jó a fokhagyma és a...

Tényleg jó a fokhagyma és a tökmag bélférgességre?

Figyelt kérdés
A story röviden: kisfiam ovis és meghallottam az oviban egy igénytelenebb anyuka mesélte egy másiknak, hogy kislánya gilisztás, de nem viszi orvoshoz, mert szerinte felesleges majd elmúlik magától. Na én ettől megijedtem, rohantam a gyógyszertárba valami megelőzésre való szerért, erre röhögve annyit mondtak, hogy fokhagyma meg tökmag. Na de mégis mennyi meg hogyan kell adni? Nem vagyok ez a nagyon félős fajta, de erre az anyukára egyszer már ráhívták a gyámügyet, mert nem fürdette, meg nem kezeltette a gyerek tüdőgyulladását, szóval ha tényleg férges a gyerek akkor azt sem fogja, és akkor megfertőzi az egész csoportot. Szóval jó tanácsokat várok!
2013. okt. 26. 08:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagyma nyersen tobb gerezd naponta es szetragva mig latszanak a kukacok...

En ha hetvegen veszem eszre akkor hetfoig igy van kezelve aztan megyunk vermoxert

2013. okt. 26. 08:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs kukac ezért is nem írnak gyógyszert, de megelőzésre akarom. Most olvastam valahol, hogy tejben megfőzött fokhagyma, akkor az nem jó csak nyers?
2013. okt. 26. 08:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem. Ez egy elterjedt tévhit, de a fokhagyma csak néhány galambféreg fajnak árt, a többit nagyívben hidegen hagyja, tehát alapvetően nem alkalmas általános féregírtónak. Sőt, még a kapható szerek is általában kombinációk, mert nem nagyon van olyan gyógyszer, mi mindent kiírt, laikusként pedig aligha tudod megmondani első ránézésre, hogy éppen milyen féregről van szó.
2013. okt. 26. 08:57
 4/8 anonim ***** válasza:
*galandféreg
2013. okt. 26. 08:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Elso vagyok. Masodiknak igaza van... Nalunk is van grepfruitmag olaj, tokmagolaj... Mindet kapja ha eszre veszem...

Megelozesnek azt tudod, hogy megerteted a gyerekkel hogy nem nyulkaluunk a szankba, szemunkhoz, korme rovid legyen kosz ne mehessen ala stb... En fiam ezt nem fogja fel...

Nekunk most volt vermox kura utani szeklet vizsgalat (ragaszkodtam hozza) es ures a gyerekem...

2013. okt. 26. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen jó.

"Na de mégis mennyi meg hogyan kell adni?"

Mindegy. A lényeg hogy napi rendszerességgel fogyasszon.

"Most olvastam valahol, hogy tejben megfőzött fokhagyma, akkor az nem jó csak nyers?"

A nyers dolgok mindig százszor jobbak, természetesebbek a főzöttnél.

2013. okt. 26. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Tessék egy kis segítség:

[link]

Egyébként fölösleges azon lovagolni, hogy mikor és mennyit adj neki, ez teljesen mindegy, lényeg az hogy folyamatosan kapjon. A hülye orvosok szokása előírni a gyógyszereknél hogy napi hányszor és mennyit adj be, ami ott indokolt is, hiszen ha túladagolnád károkat okozna. Fokhagymamérgezése viszont élő embernek még nem volt.

2013. okt. 26. 09:41
 8/8 anonim ***** válasza:
A nyers fokhagyma nagyon jó rá. Ha a gyerekeim összeszedték valahol,akkor néhány napig ettük és kihajtotta a cérnagilisztákat. Szerencsére egyéb(pl.galandféreg)féregfertőzés ritkán van. És tényleg jó.ha rendszeresen eszitek,mert ezen kívül még számtalan jó hatása van. Próbáljátok ki szendviccsel,nagyon finom!
2013. okt. 26. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!