Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegség vagy IR? Hogy...

Cukorbetegség vagy IR? Hogy van ez? Bőv.

Figyelt kérdés

Terhességeim során diabéteszes voltam. Az orvos (diabetológus) azt javasolta, hogy évente csináljunk cukorterheléses vizsgálatot, hogy a későbbiekben kiderüljön, ha baj van. Egy csomó tünetből arra gyanakszom, hogy az inzulinommal lehet valami gond. (Bár ezen tünetek mindegyike lehet valami mástól is akár egyenként, tehát lehet véletlen egybeesés is, nem tudom, ezt kellene kideríteni)

Most lesz aktuális a vizsgálat, és kértem, hogy nézzék az inzulint is, mire az volt a válasz, hogy az inzulint csak akkor nézik, ha a cukorral baj van!

Egy ismerősöm, aki IR-es viszont azt mondta, hogy ha már a cukorral is baj van, akkor az sokkal rosszabb, tehát lehetek úgy is IR-es, hogy a terheléses cukor értékem jó.

Most akkor hogy van ez?

2013. okt. 3. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Nőgyógyászat, vagy nőgyógyászati-endokrin szakrendelés, hormonpanel terheléses inzulinnal, és megmondják, főleg terhességi diabetes után, ha jelzed előre, hogy erre gyanakszol. Én cukorbeteg vagyok a terhesség után 5 évvel, viszont nem vagyok IR-s, a fenti szakrendelésen nézték már többször is.
2013. okt. 6. 20:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha a diabetológián nem jutok előbbre, akkor a nőgyógyászomat fogom megkérdezni.
2013. okt. 7. 22:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Megvolt a terhelés. 5,0 az éhomi és 7,3 a terheléses. Hát nem a legjobb, de még határon belül mozog.

Végül inzulint is levettek, de csak két pontosan, nem tudom, úgy mennyi haszna van, de annak csak jövő héten lesz meg az eredménye.

2013. okt. 17. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen a terheléses az már nem tökéletes, egy jó orvos elmondja majd, mi a teendőd, első az étrendváltoztatás, második a mozgás, és végül a gyógyszeres kezelés, mert most még megfoghatod, mielőtt súlyosbodik.
2013. okt. 29. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!