Reflux miatt mostanában elég kellemetlen a szájszagom még úgy is, ha napi 3x mosok fogat. Hogy lehetne megszüntetni? Nem lehet állandóan rágó a számban :/
Egyetértek abban, hogy meg kell változtatnod előbb utóbb az étkezési szokásodat, de az nem megy mindenkinél egykettőre.
(gyors éttermi kaják, vendégségek, bulik..) A refluxot viszont komolyan kell venni. Tönkreteheti a nyelőcsövet, a gyomor záróizomzatát. A savlekötők méginkább serkentik a termelést, ilyenkor már több kárt okoznak, mint megkönnyebbülést. Célszerű lenne, ha kiíratnál, valami savcsökkentőt (a protonpumpa gátlók a leghatásosabbak ) pl. én Noacidot szedek napi 1 szemet. Eleinte napi kettőt szedtem, amíg be nem gyógyult minden felmart részem. Sajnos még nem találtam meg a módszert amivel újra a "régi" lenne a gyomrom, de megtanultam mi a kerülendő, (valóban a zsíros, hagymás, borsos, sós ételek, és az édes cuccok, mint gofri, sütemények, kakaó, palacsinta, főleg lekvárosan. A párolt zöldség valóban a legjobb gyógyír, lúgosít, gyógyít, és nem is hizlal. Nekem a csípős sem árt, és az olajos magvak sem, de mindenki maga tapasztalja ki. Amikor valami pörköltparti van.. akkor 4 órával előtte, beveszem a tablettát, és bünti nélkül ehetem. Ja.. és sem a dohányzás, sem az alkohol nem javít a helyzeten :-( , akárcsak a túlsúly sem. De ha odafigyelsz, nem fog daganatos elváltozásba fajulni a hiperaciditásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!