Agyhártyagyulladás után a bénulás maradandó?
Volt e valakinek? Csak kiváncsiságból kérdezem. (nekem nem volt szerencsére)
Szóval ez olyan, mint a gerinctörés után, gyógyítani nem lehet? És mi a helyzet a siketséggel?
A siketség visszafordítható lehet, de erre nem szabad hagyatkozni. Van, aki inkább alkalmazkodik hozzá.
A bénulással nem tudom, hogy van, elvégre az agyat támadja, nem a gerincvelőt, úgyhogy itt is lehet esély, de ez sem biztos.
Nekem volt. Ovis koromban.Mumpszból lett meningitisem.:S Nekem vannak problémáim a mozgásommal a mai napig. Ha simán sétálok úgymond lassú dolgot csinálok, akkor nem látszik semmi, de ha gyorsabb összetett mozgásról van szó akkor igen. Tesi órák kínszenvedés volt számomra. Gyakorlatoknál nekem csak annyi tűnt fel , hogy a tanár 4- számol én még csak 3-nál tartok, de egy felmentett lány közöle tök mást csinálok. Szalag avatón ír táncot táncoltunk. "Kedves" osztálytársaim ki akartak tenni mondván hogy "ez még mozogni sem tud" . Utána a tesi tanárnő jól leszúrt , hogy miért futkostam én meg nem értettem mi van. Aztán visszanéztük videón és legnagyobb megdöbbenésemre tényleg futkostam. Én nem érzékeltem, hogy nem ugrálok fel sem tűnt! Ráadásul itthon is gúnyolnak emiatt pl. mert csirkét amelyik kiszökött a helyéről nem tudom elkapni a lassúságom miatt, az lecselez.
Egyszer egy tanár dicsekedett hogy ő ért a grafológiához és, ki kéri annak elemzi. Mindenkiét megcsinálta kivéve az enyémet, mert szerinte torzulás látható az írásomon. Nem tudom ez igaz ( nem tudott a betegségről) , találtam netes elemzési lehetőséget meg fogom kérdezni igazi grafológustól,mindenesetre néha érzem, hogy nem engedelmeskedik a kezem rendesen. Ugyanez beszédnél néha mintha valaki összecsukná a számat mikor próbálok szépen beszélni.
Illetve az rémlik, hogy kicsinek madárnak csúfoltak ,mert amikor futottam kapálóztam a kezemmel és azt hitték repülni akarok. Erre nem emlékszem az egyik szomszéd mesélte, szintén kicsinek úgy mentem, hogy a két kezemmel előre mutattam ( ezt mutatni kéne jobban nem tudom magyarázni :S) Ez utóbbi kettő elmúlt.
Nem tudom siketség és teljes bénulás van-e, nálam ezek a problémák vannak sajnos. Számtalanszor az érzem bárcsak inkább meghaltam volna, mert rengeteg megaláztatásban van részem ezek miatt a mai napig is. Két 3 éve a metrón nem volt ülőhely és nekem két kézzel kell kapaszkodjak ilyenkor így is jobbra balra dülöngélek, hogy el ne essek . Ott üvöltött velem egy pali , mikor kezdett fékezni a metró, hogy miért nem megyek már arrébb ,mert ő le akar szállni. Nem akartam vitatkoztni, hát azért állok félre megállás után ,mert ha most elengedem a fogantyút akkorát esem, hogy ihaj.
Remélem segítettem a válaszommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!