A doki beutalt hasi ultrahangra, de nemigen jellemezte az értékeimet, csak annyit mondott, hogy elég rossz ez a vérkép :( Tudna segíteni valaki kibogozni, mi lehet a gond? Előre is köszi!
A Vvt süllyedés magas.
Az RBC épphogy csak a legalacsonyabb érték feletti.
A HCT alacsonyabb a legalacsonyabb értéknél.
Az RDW - CV magas.
Az MPV alacsony.
A direkt és a total bilirubinom is duplája a legfelső megengedett értéknek (leginkább ezen borult ki a doki, úgy láttam).
Az epehólyaggal,illetve az epevezetékkel összefüggő a bilirubin szint emelkedése,vagy Gilbert-kór miatt van. Arra utalhat,h valamilyen akadály (kő,daganat,gyulladás)miatt az epe nem tud a vékonybél felé ürülni,ezért felszaporodik a vérben. A vörösvértest értékek csökkenése vérszegénység miatt van,ami lehet akár mikro(szemmel nem látható vérzések),akár menstruáció, illetve a vas felszívódásának zavara,vagy csökkent vörösvértest termelés miatt,de tumoros betegségeknél is látható. A süllyedés emelkedése gyulladásra utalhat(akár epehólyag), de tumoroknál szintén magasabb. Reméljük nincs összefüggés az esetedben közöttük.
2013. szept. 25. 19:31
2/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. És a vas felszívódás zavar hogy lehetséges? Mert én pl. most épp szedek vastablettát. Hagyjam akkor addig abba, amíg ki nem derül,hogy pontosan mi a baj?
Ja igen, jobb bordaív alatti fájdalmam is van úgy egy hete (hébe-hóba), ami kisugárzik a jobb lapockámba :(
2013. szept. 25. 19:43
3/13 A kérdező kommentje:
Ja, ultrahangra jövő hétre vagyok beírva, mert nem tudtak hamarabbi időpontot adni, viszont most készültem elutazni egy hétre olyan helyre, ahol messzebb van az orvos. Be merjem így vállalni vagy inkább ne?
2013. szept. 25. 19:46
4/13 anonim válasza:
Ha elutazol diétázz,ne egyél zsíros ételeket,h ne terheld az epédet,májadat. Vigyél magaddal görcsoldót, és valamilyen epeelválasztást,működést segítő gyógyszert (nagyon jó a Cholagol csepp).
A vasfelszívódás zavar lehet a gyomornyálkahártya betegsége,bélgyulladás következménye,laktóz,glutén érzékenység,de pl. nagy mennyiségben fogyasztott tea is.
2013. szept. 25. 20:08
5/13 A kérdező kommentje:
Tegnap tejes nasit ettem (3 dl tejet tartalmazott), és rá fél órára kihánytam. Ugyanilyen cuccot ettem tegnapelőtt, akkor kutya bajom sem volt tőle. Nem epét hánytam (vagy hogy mondják) szerencsére, de azért fura :(
2013. szept. 25. 20:43
6/13 A kérdező kommentje:
Nagy mennyiségben fogyasztott tea is idézhet elő vasfelszívódási zavart? *_* Hűha, én néha literszámra iszom (általában zöld teát vagy gyümölcsteát - feketét már évek óta nem). De akkor ezt úgy kell értenem, hogy ha pl. vastartalmú ételt ennék (mint a spenót, tudtommal) és utána sok teát meginnék, akkor nem tudna rendesen felszívódni a spenótban található vastartalom?
2013. szept. 25. 20:46
7/13 A kérdező kommentje:
Ó, igen, még egy: a Cholagot hogy kell szedni? Csak akkor, ha fáj az epém tájéka, vagy megelőzésképpen is szükséges lenne szednem? Ha esetleg Gilbert szindrómát állapítanak meg, azzal kapcsolatban mi a teendőm?
2013. szept. 25. 20:48
8/13 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem volna :) Az arcom alsó fele, az állkapcsom mindkét oldala rendszeresen pattanásos, de kizárólag az állkapcsom, semmi más. Lehet ez összefüggésben emésztőrendszeri problémával?
2013. szept. 25. 20:50
9/13 anonim válasza:
Lehet,h valamit kihagyok :)
Igen,a pattanások lehetnek emésztőrendszeri problémától.
Ha vasat szedsz,v. olyan dolgot eszel a vas nem szívódik fel rendesen,ha sok teát iszol,mert a teában lévő tein gátolja a felszívódását.
A Cholagolt lehet csak a görcsök idején szedni(akkor 20 csepp kell),de célszerű egyébként is étkezések után 5-10 cseppet. Segíti az emésztést és megelőzi a görcsöket. Kockacukorra vagy egy kanál cukorra csepegtetve szedd,így nagyon finom is.:)
Kérlek írjál,ha meg van az UH!
2013. szept. 25. 21:34
10/13 anonim válasza:
Ja, és ha jobb bordaív alatt is érzel fájdalmat,akkor szinte 100 %,h az epéddel van gond. Akkor most nyugodtan szedjél naponta 3 x 5-10 cseppet a Cholagol-ból és diétázz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!