Kemoterápia után javulás következik be? A daganat okozta tünetek a legtöbb esetben csökkennek?
Teljesen általános dolog. A tumor mérete az első kezeléstől már elkezd csökkenni, ezáltal a panaszok is fokozatosan szűnnek.
De ez a jövőre nézve sajnos semmit nem mutat.
Köszönöm a válaszokat.
A jövőre nézve mi az, ami mutathat valamit, ha ez nem is?
És ez miért nem?
Első vagyok. Gyerekünknél volt daganatos betegség, ezért eléggé beleástuk magunkat. Nekünk azt mondták, mindenképpen jó, ha csökken a daganat a kemó hatására, bár ez a legtöbb daganatnál így van. De van akinél sajnos nem, illetve még további növekedés is előfordulhat.
Szóval mindenképp pozitívnak értékelem, bár hangsúlyozom, nem vagyok szakember. Nagyon sok dolgon múlik a sikeres gyógyulás. pl ha kell műtét, mennyire sikeres, a szövettan eredménye is sokat számít. Az általános állapot, az erőnlét is hatalmasat nyom a latba. Milyen daganatról van szó? Sz.
Vastagbél, csontáttét..
és a csontok nem fájnak kemo után.
Ti már jól vagytok? Meggyógyult a gyermeketek?
Köszönöm az új válaszokat is!
Alternatív dolgokat is használunk viszonylag sokat, persze optimista módon én arra is gondolok, hogy ezek is segítenek, de lehet, hogy tényleg a kemó miatt múlik a fájdalom.
Azért remnykedem, hogy ezekkel sikerül felépíteni, amit a kemo lerombol, de igazából tanácstalan vagyok.
Ha tudtok még adni jó tanácsot vagy írni valami bíztatót azt megköszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!