Ha a (végzetes) gyomorvérzést csak napok óta tartó hasfájás előzte meg, észre kellett volna vennie ezt az orvosnak?
Maga a hasfájás még nem feltétlenül utal gyomorvérzésre, nagyon banális okai lehetnek és ha nincs látható jele a vérnek, akkor egyetlen orvos sem gyanakszik rögtön erre.
Egyébként ha egy sima gyomorfájással a háziorvos további kivizsgálásokat kér, akkor is valószínűleg csak néhány hétre vagy akár hónapra kap időpontot szakrendelésen.
A másik kérdésedre válaszolva én azt tartom elképzelhetőnek, hogy a vérzést ugyan megelőzte a gyomorfájás, esetleg minimális vérzés, ami nem volt látható, de a perforáció hirtelen következhetett be és ezért nem jelent meg korábban a vér a székletben.
köszönöm!
Idősotthonban volt amúgy (tőlem távolabbi városban), így nem tudok minden részletet, csak annyit, hogy a hasát fájlalta már bő egy hete. A nővérek meg hát... hagyjuk... szóval még azt is esélyesnek tartom, hogy olyan volt a széklete, csak nem foglalkoztak vele. Mikor múlt héten meglátogattam, azt mondták, másnap megy az orvos, majd megemlítik neki a hasfájást. Azt nem tudom, mi lett belőle, de gyanítom semmi, nem foglalkoztak vele.
Amit olvastam a gyomorvérzésről, illetve fekélyről, a vérzésen kívül minden tünete megvolt (hideg kezek, lábak, sápadtság, étvágytalanság, erőtlenség, kevés vizelet és széklet, mentális zavarok). Végül tegnap este rosszul lett, mire bevitték kórházba, meg is halt szegény :(
Szomorú dolgok ezek :(
Sajnálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!