Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy én is olyan...

Lehetséges, hogy én is olyan lehetek?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk apukám keresztanyukájánál látogatóban. Ő sokat szokott mesélni arról az időről, amikor meg apukám kicsi volt. Tegnap azonban olyan dolgokat tudtunk meg, amik kissé felkavartak. Kiderült hogy az apukám nagyapja (dédnagyapám) agyrákban hunyt el. Nos en úgy tudom, hogy általában az öröklött betegségeknél a lány a hordozó es a fiú a beteg. Van esély arra hogy bennem is legyen erre hajlamos sejt vagy valami amitől en is beteg lehetek? Fiú vagyok es ha jól végig gondoltam, dédnagyapám anyukája volt a hordozó es ő a beteg. Neki ugye lett egy fia (nagyapám). Neki is lett ugye egy fia (apám). Neki is lett egy, en. Anyukám nagyapja tüdőrákban hunyt el. Na ott van esély arra hogy en is hordozzam vagy beteg legyek? Nem dohányzom, ez befolyásolja? Szóval? Akkor akármelyiket is hordozhatom, vagy beteg lehetek? Es ha lesz gyerekem neki lehet baja? Remelem nem :(. Szóval akkor hordozhatom bármelyiket is? Vagy beteg lehetek? Bocsi hoy hosszú lett, de a válaszokat nagyon megköszönném, előre is :)

2013. aug. 22. 01:29
 1/5 anonim válasza:

A rák nem egy fertőzés, hogy hordozzák.

Az viszont lehet, hogy nagyobb az esélye, hogy daganatod legyen.

Járj az éves tüdőszűrésekre és akkor a tüdőrákodat ha lenne is, még idejében lehetne kezelni.

Az agyrák pedig nem a leggyakoribb típus, szóval kisebb az esélye, hogy neked olyanod legyen.

2013. aug. 22. 02:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódnod, ne félj tőle, mert amitől félsz, azt bevonzod.

Neked nincs okod aggódni mivel ez a kór csak anyai vagy apai ágon adható tovább. Ha egyikük sem az (remélem nem), akkor nincs baj. Ne foglalkozz ilyenekkel, fiatal vagy, egészséges vagy, örülj ennek. Élj egészségesen, sportolj és MÉG VÉLETLENÜL SE DOHÁNYOZZ!!! Szmog is nagyban hozzájárul. Gondolkozz pozitívan, és ne aggódj!

2013. aug. 22. 10:09
 3/5 A kérdező kommentje:
hú.. értem.. köszönöm az eddigi válaszokat.. picit nyugodtabb lettem...
2013. aug. 22. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Apám tüdőrákban hunyt el 39 éves korában. Ennek ellenére én nagyon korán (10 évesen) kezdtem cgizni, és nem is keveset szívtam. 33 évesen sem azért hagytam abba, mert rákos lettem, hanem mert 9.60-ról 12.20-ra emelték a Symphonia árát. Azóta sincs a családban egyetlen rákos megbetegedés sem.
2013. szept. 6. 10:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Én cigarettázni nem fogok. Nem fizetek azért, hogy mérgezzem magam. Egyébként érdeklődtem még a családtól, és állítólag nem lehetek beteg.
2013. szept. 6. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!