Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki sajnos látott ilyet, egy...

Aki sajnos látott ilyet, egy el nem látott üszkösödés hány nap vagy hét alatt okoz halált egy vérzékeny embernél?

Figyelt kérdés
Aki tényleg tud kb.okos választ kérem mielöbb írjon köszönöm.

2013. aug. 21. 13:56
 1/6 A kérdező kommentje:
....még hallani se hallott róla senki? csak akad itt olyan ember aki hallott már ilyet!Kérem azt a valakit jelentkezzen!
2013. aug. 21. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Amit nem értek, hogy miért kell olyan sokáig húzni az üszkösödést, hogy felmerüljön a halál?!

függ, hogy milyen típusú üszkösödésről van szó, érszűkületes vagy bakteriális.

Én láttam a munkahelyemen totál fekete elszáradt lábat ami kb boka felett ért véget. az illető élt, és nem egy két hete lett olyan a lába. hanem hónapok.

De mind függ attól, hogy milyen a keringés, mennyire egészséges a szervezet, hogy ismeri fel a szepszist,stb.

Ha gyenge a szervezet elég pár hét, de akkor nem egy fekete lábujjról beszélünk.

2013. aug. 23. 00:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazából egy alkarról van szó és az illető iszik és a szervezete mostanra már kezdi felmondani a szolgálatot,az állapota miatt az orvos nem nyúlt hozzá azt mondta hónapok mire a seb esetleg begyógyul de az a seb már elfeketítette az alkart.Azért éedekelne a válasz mert úgy tűni k hadják az illetőt belehalni mivel iszik vérszegény és semmilyen sebben nem alvad a vére.Belső kissebb vérzései vannak!
2013. aug. 26. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem alvad a vére, akkor nem fogják amputálni a végtagot. Azoknak akik isznak nagyobb eséllyel alakul ki sajnos érszűkületük.
2013. aug. 29. 18:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát igen erre gondoltam én is,szó szerint hadják belehalni.
2013. aug. 30. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:
47%

Óriási különbség van aközött, hogy "hagyják", vagy tehetetlenek. Feltételezem, a vérzékenysége miatt nem mernek semmi olyan szokásos eljárásba kezdeni, mint a nem vérzékeny emberek esetében, mert nagyobb kárt okoznának.

Egy ismerősöm a műtőasztalon vérzett el. Masszív alkoholista volt, de ismerten nem vérzékeny, egyszerű érszűkület műtétre feküdt be. Nála a vérzékenység egy olyan ritka típusa lépett fel műtét alatt, ami akkor, akut alakul ki, amikor hirtelen nagy trauma éri a szervezetet, pl. baleset esetében, vagy operáció alatt. Minden szövete vérzett, hiába kapta a vért, és élesztették újra nem tudom, hányszor, egyszerűen menthetetlen volt. Ezt a típust pl. nem lehet előre kimutatni, nincs rá sem vizsgálat, sem semmilyen előjel, nyilván, ha tudták volna, hogy ez lesz a vége, őt sem műtik meg. Fiatal volt egyébként, 50 körüli.

A lényeg, hogy, ha tudva tudják, hogy a kockázat nagyobb, mint a gyógyulási esély, akkor nem vágnak bele, és itt szerintem ez az eset áll fenn.

2013. szept. 1. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!