Aki hordott már Korzettet annak meddig kellett hordania?
Az előző valamit eltévesztethetett, mivel egyrészt a fél év alapból kizárt (bocsi), másrészt nincsen fix időtartam. A korzettet a csontosodás befejeződésééig kell hordani, ami 14 és 19 év között bármikor bekövetkezhet. A várható időpontot egyébként a röntgen alapján tudják megmondani, mivel a csípőcsont környékén ha egy kis vonal elér egy bizonyos pontot, akkor a csontosodás véget ért - orvost kérdezz meg, én már nem emlékszem, pontosan hogy is történik ez, de a lényeget leírtam.
Így igen, simán elképzelhető, hogy akár 4 évig is hordania kell az embernek. Mielőtt azonban teljes depresszióba esnél: kívülről fél év - egy év alatt nagyon látványosan javulhat a hátad, mert a külső, "lágy" izmokat sokkal könnyebb helyretenni. Plusz ha az orvosok nagymértékű javulást látnak - amire kb. 2 év korzetthordás után már van esély - akkor fokozatosan adhatnak kedvezményt, azaz például 23 óra helyett csak 16 -ot kell hordanod (ez tök jó mert az a pár óra pont megegyezik a suliban töltött idővel, szóval ha eljutsz idáig, akkor oda már nem kell felvenned), később még kevesebb ideig, majd végül már csak aludnod kell benne, aztán teljesen búcsút mondhatsz a fűzőnek. Nagyon fontos: ha bármelyik orvos egyik pillanatról a másikra akarja veled lerakatni a korzettet, azaz hallasz egy "oké fiam, szuper a hátad, hagyhatod a fűzőt a p***ába" kaliberű mondatott, akkor NE hidd el neki, mert ez nem így működik. Ha egyik pillanatról a másikra válsz meg a fűzőtől, azzal nagyon nagy károkat tudsz okozni a gerincednek!
Hát, dióhéjban ennyi. Remélem nem untattalak nagyon. Ha bármi kérdésed van, írj, nekem is van fűzőm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!