Gyors lenne az anyagcserém, vagy ez valami betegség jele?
"Ja és ami még érdekes lehet, sokkal több mennyiségű a vizeletem, mint amennyit megiszok."
Kérdező!
Italnak számít a leves, az ételbe lévő folyadék is, a reggeli kakaó is. Többet csak ugy vizelhetnél, mint amennyit elfogyasztasz, hogy folyamatosan fogynál. De már leírtam neked: Pár napig írd fel magadnak, mennyi folyadékot iszol, de azt is mérheted, hogy mennyit vizelsz ki. És akkor nem írnál butaságokat.
2013. aug. 18. 22:47
12/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
Szerintem azért van ez az oldal, hogy megkérdezzük, amit nem tudunk, nem azért, hogy leszóljuk a másikat.
Egyébként meg nem vettem volna észre a különbséget, ha ugyanannyi lenne, mint eddig..és eddig is ettem levest..
Köszönöm a választ.
Na örülök, h válaszoltál :) Viszont azt tényleg áruld már el hány éves vagy meg hogy fiú/lány, sejtésem szerint egy fiatal lány lehetsz... Ha úgy látod, hogy mostanában több vizeleted van, mint szokott lenni akkor én cukorbetegséget gyanítok. Persze nem kell rögtön pánikba esni, ez csak egy lehetőség. A másik ami még mindig valószínű az egy alsó húgyúti gyulladás. Nem feltétlen kell fájnia hozzá a pisilésnek, de egy hólyagirritáció okozhatja ezt, hogy már kis vizelet is annyira ingerli, h pisilned kell. De ha fiú vagy, akkor a prosztataprobléma sem kizárt. Mindenképp meséld ezt el a háziorvosodnak, mert elég kellemetlen lehet :S
2013. aug. 19. 11:11
14/18 A kérdező kommentje:
19/L
Olvastam hiperaktív hólyag szindrómámáról. Nem tudom mennyire igaz, vagy tényleg van-e olyan.
Létezik persze, de ez nem egy konkrét betegség.. inkább amolyan állapotnak vagy tünetegyüttesnek nevezném, ami számos betegség velejárója lehet. A háttérben álló betegség kezelése a megoldás... báár talán létezik olyan ami csak úgy fellép egyéb betegség nélkül, de az inkább idős nőknél menopauza után meg szülést követően fordul elő.
2013. aug. 22. 20:47
"Ja és ami még érdekes lehet, sokkal több mennyiségű a vizeletem, mint amennyit megiszok."
Kérdező!
Én nem bántani akartalak csak felhívtam a figyelmedet az általad leírt képtelenségre. Egyszerúen nem tudsz többet vizelni, mint amennyit megiszol. Ez abszurdum. Talán akkor, ha vért vizelsz.
2013. aug. 23. 20:54
Ebben sincs igazad... lehet több a napi vizeletmennyiség, mint a napi folyadékbevitel, egyszerű példa erre a túlzott sófogyasztás vagy betegségek közt a natriuretikus szindróma. Utóbbi állapot azonban hamar keringési zavarokhoz, szédüléshez, ájuláshoz vezethet, mert a szervezet összvízmennyisége csökken és a beteg kiszárad. A kérdezőnek ilyen biztosan nincs, mert írta volna, h amúgy kb mindjárt elájul meg ki van száradva. De olyan, h lehetetlen meg abszurd blabla.. na az butaság.
2013. aug. 24. 21:20
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :))
Kapcsolódó kérdések: