Malária gyógyszer?
Jövő nyáron fogok Afrikába utazni (úticélról való véleménynyilvánítást nem kérek. és évekig gyűjtöttem rá, szóval attól is kíméljetek meg, hogy honnan van erre pénzem.)viszont sok rosszat hallottam mind a két oda alkalmas malária gyógyszerről. A Lariamot egyenesen ellenezték bizonyos fórumokon, míg a Malaronera pedig sokan panaszkodtak, hogy hányingert, hányást, hasmenést, szédülést, ájulást okozott. Vannak akik a rég bevált sima kininporra esküsznek. ÁM erről azt sem tudom, hogy hol vagy hogyan beszerezhető.
Akinek van valami javaslata, tanácsa vagy tapasztalata kérem írjon, mert eléggé tanácstalan vagyok.
36/N
Amikor én voltam kint Dél-Afrikában, nekem az ottani barátok tanácsolták, hogy félévvel az indulás előtt igyak meg naponta egy pohár tonikot.. A szervezet ellenállóbb lesz minden afrikai betegségekkel szemben (hidd el a napi 1 pohár tonik annak aki nem szereti elég rossz, de bevált)
Indulás előtt 3 hónappal elmentem az orvoshoz, és megbeszéltük hogy Afrika mely területein fogok lenni, és ott milyen betegségek fordulhatnak elő.
Például Dél-Afrikai köztársaságban nem jellemző a malária. Így megkaptam a kötelező és ajánlott oltásokat. Már nem emlékszem hogy mik voltak, de azt tudom hogy 3 hónapos kint létem alatt 2 problémám volt. Az egyik hogy leégett a bőröm a nagy meleg miatt. A másik hogy voltam szafari túrán és egy ott élő faluban ittam valami gyümölcslevet, és attól ment 2 napig a hasam.. Semmi más bajom nem volt..
JA! A nyavalyás tonikot kint is ittam.. Bár kint szódából és kininből csináltak tonikot ami nagyon keserű, de hatásos malária ellen..
első vagyok
Azon kívül hogy a kininpor (idd szódával) keserű, nincs semmi melléktünete. Ha veszélyes lenne, akkor nem engedélyeznék a tonik árusítását sem, ugyanis abban is van kinin igaz már nem olyan nagy mennyiségben mint régen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!