Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Malária gyógyszer?

Malária gyógyszer?

Figyelt kérdés

Jövő nyáron fogok Afrikába utazni (úticélról való véleménynyilvánítást nem kérek. és évekig gyűjtöttem rá, szóval attól is kíméljetek meg, hogy honnan van erre pénzem.)viszont sok rosszat hallottam mind a két oda alkalmas malária gyógyszerről. A Lariamot egyenesen ellenezték bizonyos fórumokon, míg a Malaronera pedig sokan panaszkodtak, hogy hányingert, hányást, hasmenést, szédülést, ájulást okozott. Vannak akik a rég bevált sima kininporra esküsznek. ÁM erről azt sem tudom, hogy hol vagy hogyan beszerezhető.

Akinek van valami javaslata, tanácsa vagy tapasztalata kérem írjon, mert eléggé tanácstalan vagyok.

36/N

2013. aug. 13. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam kint Dél-Afrikában, nekem az ottani barátok tanácsolták, hogy félévvel az indulás előtt igyak meg naponta egy pohár tonikot.. A szervezet ellenállóbb lesz minden afrikai betegségekkel szemben (hidd el a napi 1 pohár tonik annak aki nem szereti elég rossz, de bevált)

Indulás előtt 3 hónappal elmentem az orvoshoz, és megbeszéltük hogy Afrika mely területein fogok lenni, és ott milyen betegségek fordulhatnak elő.

Például Dél-Afrikai köztársaságban nem jellemző a malária. Így megkaptam a kötelező és ajánlott oltásokat. Már nem emlékszem hogy mik voltak, de azt tudom hogy 3 hónapos kint létem alatt 2 problémám volt. Az egyik hogy leégett a bőröm a nagy meleg miatt. A másik hogy voltam szafari túrán és egy ott élő faluban ittam valami gyümölcslevet, és attól ment 2 napig a hasam.. Semmi más bajom nem volt..

JA! A nyavalyás tonikot kint is ittam.. Bár kint szódából és kininből csináltak tonikot ami nagyon keserű, de hatásos malária ellen..

2013. aug. 13. 12:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gors választ :) Én Kenyába fogok menni. Jővőre még csak 3 hétre, utána pedig ha minden jó megy 6 hónapra. Kenya sajna veszélyeztetettebb malária szempontjából, mint Dél-Afrika. De mivel ilyen hosszú távra a Malarone nem szedhető, a Lariam pedig öngyilkos küldetés...:D Szerintem a kinin por mellett fogok dönteni.. Csak nem tudom, hogy ez mennyire veszélyes, vagy milyen mellékhatások lesznek.
2013. aug. 13. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

első vagyok

Azon kívül hogy a kininpor (idd szódával) keserű, nincs semmi melléktünete. Ha veszélyes lenne, akkor nem engedélyeznék a tonik árusítását sem, ugyanis abban is van kinin igaz már nem olyan nagy mennyiségben mint régen..

2013. aug. 13. 12:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen ebben igazad van :) Köszi a válaszokat
2013. aug. 13. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!