Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 3 hete torokgyulladásom van,...

3 hete torokgyulladásom van, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Körülbelül 3-3,5 hete hete kezdődött a torokgyulladás, amely már átterjedt a manduláimra is. Amikor először elmentem orvoshoz, akkor antibiotikumot írt fel. Elszedtem , de nem múlt el. Fájdalomcsillapítóval keltem- feküdtem, mert nyelési nehézségeim voltak. Visszamentem a dokihoz, aki ELKÜLDÖTT, úgy hogy nem is írt fel semmi más gyógyszert, mondván vírusos torokgyulladásom van és ezen nem fog újabb antibiotikum segíteni. 1000 mg-os C vitamin tablettát szedek, gyümölcsöt eszek és kamilla teát iszok este, és sokat segít, de nem az igazi. Mindig kiszárad a torkom és elkezd fájni a mandulám környékén. Hideget egyáltalán nem merek inni, még a csapvizet is felmelegítem a számban. Néhány hét múlva gólyatáborba megyek és nagyon szeretném addigra kipihenni teljesen ezt a betegséget. Sajnos hozzá kell tennem, hogy évek óta probléma van a torkommal, nagyon érzékeny. Mit javasoltok? Bármilyen hasznos tanácsnak,kúrának örülnék. Köszönöm szépen előre is.

2013. aug. 12. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Gégészeten is voltál, vagy csak a háziorvosnál? Ha ott még nem jártál, akkor feltétlen menj el.
2013. aug. 12. 16:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak a háziorvosnál voltam.
2013. aug. 12. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor menj el oda, ő majd megnézi gégetükörrel és kapsz rá megfelelő kezelést.
2013. aug. 12. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a kamilla teát egy életre! Tudom, hogy ezt ajánlják, de tévedés! Borzasztóan szárít, nem csoda, hogy kiszárad a torkod és fáj. Addig jó érzés, amíg a langyos teát iszod, utána csak jobban fog fájni tőle. (Inhalálásra nagyon jó viszont.)

A C vitamin mellé igyál naponta 2-szer 500 mg-os kalcium pezsgőtablettát (reggel-este). Nem írtam el, kalciumot.

Emellett lehet enni mézet, 2-3 kanál egyszerre, lassan lenyelve, és után egy ideig ne igyál semmit.

Segíthet még a sós vizes gargalizálás is, de azt semmiképpen ne nyeld le, tilos!

Se hideget, se meleget nem szabad inni (legjobb a langyos vagy szobahőmérsékletű), a gyulladt részt soha nem melegítjük. Én leginkább kihült üres teát szoktam inni, esetleg mézet rakhatsz bele, mert nekem a víztől is jobban szokott fájni. A citrom csípni fogja, azt kerüld.

A nyakadat kívülről borogathatod hideggel vagy meleggel attól függően, melyik esik jobban, nekem ez változó szokott lenni, illetve be lehet kötni egy sállal, ha bírod nyáron.

A vírusra tényleg nem jó az antibiotikum, de ha egy hét alatt nem javul jelentősen, az már nem vírus, hanem bakteriális felülfertőződés, amire viszont kell az antibiotikum.

Nekem szokott még segíteni a Bioparox spray (patika), de ez inkább akkor jó, amikor épp csak elkezd megfájdulni, érzed, hogy gond van, és elkezded használni. 3 hete tartó gyulladásra szerintem már kevés.

Így 3 hét után nem mondtak hülyeséget a gégésszel, valószínűleg 2 perc alatt fogja megoldani a problémádat, én is ajánlom.

Egy énekes

2013. aug. 12. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! Szerdán meglátogatom a gégészetet, már meg is néztem a rendelési időpontot.
2013. aug. 12. 16:27
 6/7 sim81 válasza:
Hello! Hasonló probléma nálam is.Mi lett a gegesznel?
2018. máj. 12. 06:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Évekkel ezelőtt volt ez a problémám. Nem voltam végül gégészeten, szedtem az antibiotikumokat, sok folyadékot ittam, őszre elmúltak a panaszaim, emlékszem akkor már egyetemista voltam. Azóta sem volt különösebben gond, voltak persze megfázásaim, de ez a torokgyulladásos korszakom "lezárult".

2018. máj. 17. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!