3 hete torokgyulladásom van, mitől lehet ez?
Felejtsd el a kamilla teát egy életre! Tudom, hogy ezt ajánlják, de tévedés! Borzasztóan szárít, nem csoda, hogy kiszárad a torkod és fáj. Addig jó érzés, amíg a langyos teát iszod, utána csak jobban fog fájni tőle. (Inhalálásra nagyon jó viszont.)
A C vitamin mellé igyál naponta 2-szer 500 mg-os kalcium pezsgőtablettát (reggel-este). Nem írtam el, kalciumot.
Emellett lehet enni mézet, 2-3 kanál egyszerre, lassan lenyelve, és után egy ideig ne igyál semmit.
Segíthet még a sós vizes gargalizálás is, de azt semmiképpen ne nyeld le, tilos!
Se hideget, se meleget nem szabad inni (legjobb a langyos vagy szobahőmérsékletű), a gyulladt részt soha nem melegítjük. Én leginkább kihült üres teát szoktam inni, esetleg mézet rakhatsz bele, mert nekem a víztől is jobban szokott fájni. A citrom csípni fogja, azt kerüld.
A nyakadat kívülről borogathatod hideggel vagy meleggel attól függően, melyik esik jobban, nekem ez változó szokott lenni, illetve be lehet kötni egy sállal, ha bírod nyáron.
A vírusra tényleg nem jó az antibiotikum, de ha egy hét alatt nem javul jelentősen, az már nem vírus, hanem bakteriális felülfertőződés, amire viszont kell az antibiotikum.
Nekem szokott még segíteni a Bioparox spray (patika), de ez inkább akkor jó, amikor épp csak elkezd megfájdulni, érzed, hogy gond van, és elkezded használni. 3 hete tartó gyulladásra szerintem már kevés.
Így 3 hét után nem mondtak hülyeséget a gégésszel, valószínűleg 2 perc alatt fogja megoldani a problémádat, én is ajánlom.
Egy énekes
Szia!
Évekkel ezelőtt volt ez a problémám. Nem voltam végül gégészeten, szedtem az antibiotikumokat, sok folyadékot ittam, őszre elmúltak a panaszaim, emlékszem akkor már egyetemista voltam. Azóta sem volt különösebben gond, voltak persze megfázásaim, de ez a torokgyulladásos korszakom "lezárult".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!