Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha egy fiatal szívrohamban...

Ha egy fiatal szívrohamban hal meg, az miért van?

Figyelt kérdés
Tudja, hogy baj van a szívével? Nem egyszer hallottam már ilyet, hogy 19-25 évesek szívrohamban haltak meg, és nem sportolókra, focistákra gondolok, hanem átlag emberekre. Van ennek előjele? Tudják, hogy valami van a szívükkel, vagy egyszer csak megtörténik?
2013. aug. 10. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Tudod, vannak, akik 8 évesen halnak meg szívrohamban...
2013. aug. 10. 11:16
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem.
 3/7 A kérdező kommentje:
Jó, de választ akkor sem kaptam.
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát van akinek baj van vele, úgy könnyebben megtörténik, de egyébként csak úgy magától is van. De mindennek oka is van.
2013. aug. 10. 11:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, az okok érdekelnének...
2013. aug. 10. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet esetleg valami veleszületett szívbetegség, ami nem derült ki.
2013. aug. 10. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Fiatalok nagyon-nagyon ritkán halnak meg szívrohamban, szívrohamnak ugyanis az infarctust a szív koszorúereinek elzáródását nevezzük. Ez fiataloknál általában genetikai betegség például familiáris hypercholesterinémia miatt következik be, vagy én még esetleg extrém fokú elhízást tudok elképzelni okként.

Amire de gondolsz az nem szívinfarctus, hanem a szív ingerületvezető rendszerének rendellenes működése miatt bekövetkező szívleállás.

Van egy betegség, WPW syndróma a neve. Nagyon gyakori, minden századik embernek van. A szív ingerületvezető rendszerének veleszületett hibája. Nem fáj, nem okoz tünetet, egyedül az EKG-n vannak apró eltérések. Viszont olyan, mint egy időzített bomba. Lehet, hogy egész életedben nem okoz semmi bajt, esetleg néha erős szívdobogás érzés jelentkezik. De olyan is lehet, hogy valami megterhelésre, egészen fiatalon a szív kiesik a normál ritmusából, össze-vissza kezd rángatózni, normál ütemes összehúzódás helyett, majd leáll. Szerencsére EKG-vel fel lehet deríteni, és viszonylag egyszerűen a mellkas feltárása nélkül, meg lehet gyógyítani az ilyen betegeket.

De több egyéb ingerületvezetési betegség is okozhat hirtelen szívhalált. Ezért nem át, ha az emberről néha készül egy EKG.

2013. aug. 10. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!