Mononukleozis tapasztalatok?
A mononukleózis cseppfertőzéssel terjed. Csókkal, vagy pl. ha ugyanazt az evőeszközt használod valakivel, így lehet a legkönnyebben elkapni. De én speciel nem tudom, hogy kaptam el két éve, mert akkor már 2 éve voltam a barátommal, szóval tőle már elkaphattam volna, előtte mondjuk fürdőhelyen voltunk. Ki tudja...
Ha tovább adod is, nem biztos, hogy az illető megbetegszik benne, vagy hogy azonnal. Általában legyengült immunrendszer mellett szeret beindulni, vagy gyerekeknél és időseknél. Minél később kapja el valaki életében, annál veszélyesebb. Én már felnőttként kaptam el, három hétig szenvedtem otthon, három hétig kórházban elkülönítőben, mert levitte a pincébe az immunrendszeremet. Utána még fél év volt, mire a laborom ismét normál értékeket mutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!