Vízfejűséggel kapcsolatban olyanok válaszát várom, akiknél a babánál születés után alakult ki a betegség. Milyen tünetei voltak? A későbbiekben mi a teendő?
a naplementézés tipikus tünete a hydrocephalusnak. emelett aluszékonyság, étvágytalanság, hányás és sokszor a sírásuk hangja is megváltozik ha fáj a fejül vagy növekszik a nyomás az agyban.
Ne hagyd magad, vidd el CT-re vagy MR-re ha sokáig húzzák a diagnózist annak komoly következményei lehetnek.
Én születésem után kaptam agyvérzést amiből hydrocephalus lett édesanyám 6 hónapig küzdött hogy végre ismerjék be, hogy valami nem stimmel. utána kaptam bal oldalra shunt-öt. AZóta semmi bajom 21 éves vagyok tavaly volt egy shunt revízióm de teljes életet éltem.
Fontos hogy ne hagyd magad lebeszélni vidd el 10 különböző orvoshoz ha kell.
Javaslom az Országos Idegtudományi Intézetet Budapesten ott jó orvosok vannak és ez a betegség az egyik szakterületük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!