Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért gyógyulok ilyen nehezen...

Miért gyógyulok ilyen nehezen újabban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egész két évvel ezelőtt kezdődött, amikor is elkaptam egy nagyon durva torokfájós vírust, ami antibiotikumos kezelés ellenére is hörgőgyulladássá alakult, amit két hét kórházzal kellett kikezelni.

Azóta nem voltam beteg, de kb. április óta rendszeresen begyullad a szemem, amit folyamatosan kezelek antibiotikumos szemcseppekkel azóta, és úgy is tűnik, hogy rendbejön, de két hét múlva megint kiújul.

És most megint összeszedtem egy torokfájós köhögős valamit, és két hete köhögök, a második csomag antibiotikumot szedem be, de még mindig nagyon csúnyán köhögök.

Mi történik velem? Ritkán vagyok beteg, de ha bekapok valamit, az ilyen nehezen gyógyul azóta a betegség óta (addig nem). Mit tanácsoltok, keressek fel valami orvost ez ügyben, vagy butaság miatt aggódom?

2013. jún. 22. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:
A sok antibiotikumtól teljesen "ellustult" az immunrendszered. Ne szedj antibiotikumot. Ha lázas vagy, csak akkor vegyél be lázcsillapítót, ha 39 fok fölé megy a testhőmérsékleted. Hagyd, hogy az immunrendszered dolgozzon. Nem leszel majd annyiszor beteg és hamarabb fogsz gyógyulni. Ha a torokfájásodat vírus okozza, akkor nem kell antibiotikum. Legközelebb nyugodtan kérdezd meg az orvosodat, ha antibiotikumot akar felírni, hogy miért és hogy kell-e? Legtöbb betegséget vírus okozza, arra pedig nem írnak antibiotikumot (csak bakteriális eredetű betegségre kell az, de arra sem feltétlenül ajánlott)
2013. jún. 22. 22:01
 2/2 anonim ***** válasza:
az ember saját magát betegíti meg és gondolkodásmód váltással, konfliktus kezeléssel el is mulassza. mindig , folyamatosan krízisben vagy, mindig kattogsz valami problémán, eseten vagy helyzeten, ez nagyon is hátráztatja a gyógyulást. ez a biologika. lázasságnál pusztítja a vírusokat a szervezet. a legött betegséget a mindennapi stressz okozza.
2016. febr. 14. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!