Lehet úgy pajzsmirigy alulműködésem, hogy nem vagyok elhízott?
Pajzsmirigy alulműködésben szenvedőkről köztudott, hogy elhízottak...
nekem az alábbi tüneteim vannak:
- kóros hajhullás (utóbbi 1 évben a hajam 80%-a kihullott, mára póthajat kell viselnem olyan szinten megritkult - DE a babahajak nőnek a kihullottak helyén, tehát van utánpotlás - igaz lassan).
- erős fáradtságérzet, még ha 10 órát alszom is, kókadt vagyok.
- nincs menszesz. sosem volt szabályos, csak mikor fogamzásgátlót szedtem, tavaly nyáron abbahagytam, utána még fél évig havi rendszerességgel megjött. április óta egyáltalán nInCS.
- szőrösödés!!! államon, bajuszon jelentkezett erős szőrösödés, 2-3 naponta húzigálom ki :(
de, nem vagyok elhízott. tavaly 12 kilót fogytam, most vagy 60-62 kg és 171 cm. erről még próbáltam idén fogyni 5-6 kilót, de nem nagyon sikerül :(
lehet így pajzsmirigy alulműködésem???
csak júli közepére kaptam időpontot endokrinológiára.
háziorvos ha belgyógyász is, el tudja végezni a pajzsmirigy vizsgálatot?
Nyak megtapintása, TSH vizsgálat vérből. Ezt szerintem a háziorvos is meg tudja csinálni, ha valami kiderül, akkor továbbküld endokrinre.
Amúgy lehet normál testsúly mellett is alulműködésed.
okés, akkor hétfőn elmegyek a háziorvoshoz először is.
még egy dolog, a PCOS és a pajzsmirigy között mi a kapcsolat??? nem találtam erről infót nagyon.
lehet egyszerre mindkettő vagy csak egyik vagy csak másik? van köztük valami kapcsolat (pl az ha ez egyik van, lesz a másik is?).
azért kérdem mert a tüneteik hasonlóak!!
nekem 2008 környékén magas volt a tesztoszteronom, és arra kaptam fogamzásgátlót amit 4 évig szedtem. tavaly novemberben voltam már egyszer endokrinológusnál, ahol a vérvizsgálat alapján mindent rendben találtak. júliusban hagytam abba a fog.tabit, novemberben pedig volt ez a vérvizsgálat, tehát lehetséges hogy még a tabletta befolyásolta az eredményeket, azért volt minden jó?
köszi előre is!
Amiket leírtál simán lehetnek a magas tesztoszteron szint miatt is, inkább mint a pajzsmirigy alul működéstől.
Írtad,hogy lassan 3 hónapja nem menstruálsz. Nagy valószínűséggel nincs peteérésed, így a női nemi hormonok / ösztrogén, progeszteron/ alacsony a szervezetedben és PCOS betegségnél többletként termelődő tesztoszteron, azaz a férfi nemi hormon hatás miatt jelentkeznek a tüneteid.
Ha a hajad a fejtetőn ritkult meg kifejezetten akkor ez is erre utal.
nagyon köszönöm a felvilágosítást.
akkor több, mint valószínű, hogy inkább pcos-es vagyok... én is erre gyanakszom inkább már csak azért is, mert ugye már egyszer kimutaták a magas tesztoszteront.
ettől függetlenül felkeresem a háziorvost, hátha a vérvételnél kiderülhet ez is.
nem a fejtetőn ritkult meg a hajam és pont ez az érdekes, mert a fejtetőnöm gyakorlatilag sok szép, egészséges és viszonylag dús a hajam, sok babahajjal-
inkább alul ritkult meg, a választékok kiszélesedtek, a fejem hátulján főleg. fodrász kérdezte hogy nem e lett kiritkítva a hajam ott, mert nagyon szélesek a választékok.
ha PCOS-em van akkor gyakorlatilag azt csak fogamzásgátlóval lehet kezelni ugye?
A GYÓGYSZER amit írtál cukorbetegségre van, nem?
akkor is kell szednem ha az inzulértékeim, rezisztencia is teljesen normális volt a vizsgálat során ?? (és remélhetőleg lesz is a mostani, soron következő esetében is.)??? vagy ezt mindenképp szednem kell, ha kiderül a PCOS?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!