Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon sürgős, mit tegyek?

Nagyon sürgős, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szombaton mennék a barátommal 4 napra nyaralni. Ez lenne az első igazi közös nyaralásunk, már ki is van fizetve. Viszont tegnap reggel kezdtem el érezni hogy valami nem stimmel. Rossz volt a közérzetem, kapart a torkom, nem is a torkom, hanem a "gégém". Ma reggelre alig van hangom, fáj ha beszélek, ha nyelek, de nem is a torkom hanem sokkal mélyebben, mintha a hangszálaim fájnak. Lázas nem vagyok, csak rossz a közérzetem, nincs étvágyam sem. 16.15-ig dolgozom minden nap. Ma apuval lenne közös programom, amit már 2 hete várok

:( csütörtök, péntek pedig olyan programom van amit nem tudok lemondani. Mit csináljak? Valami házi praktika? El kell mennem dokihoz? A meleg nem jó, teát ittam rengeteget, de csak rosszabb lett a melegtől:( 20L

2013. jún. 19. 08:44
 1/3 anonim ***** válasza:
igen menj el orvoshoz, ad gyógyszert igy a hétvégére sokat is javulhat, ha nem mész orvoshoz könnyen lehet csak rossazbb lesz.
2013. jún. 19. 08:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez gégegyulladás, ami ha ráhúzódik a hangszálaira, akkor az hallatszik is. Aranyszabály gégegyulladásnál: Se túl hideg, se túl forró mert mindegyik bedurrantja a gyulladást. Lázcsillapítás, kamilla+kasvirág+levendula tea, mézzel és izzadás az ágyban addig amig nem lázas. Ha megoldható, akkor SOHA ne filtereset vegyen. A dolog fokozható kamillás gőzzel, amit a szobájában párologtat, míg alszik. Igy pár nap alatt rendbejöhet, ha idejében nekiállt a kúrának.

Ha láz megjön akkor sajnos mondja le a nyaralását, és orvos, antibiotikum, vagy injekció a vége.

2013. jún. 19. 09:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor a tea jó? Sajnos dolgoznom kell, mert volt egy szájsebészeti műtétem 2 hónapja és 3 hétig betegszabadságon voltam. Vettem Tantumverdet, C vitamint iszok, már 1,5 liter vizet megittam, nem beszélek, nem iszok se meleget, se hideget. Ha hazamentem kamillával gőzölök. Van esélyem rá, hogy így kikuráljam magam 2 nap alatt? Holnap nem megyek sportolni se, egyből haza. Lázas nem vagyok de még hőemelkedésem se. Sokszor volt gégegyulladásom, de lázas még sosem voltam. A nyaralást csak úgy tudnám lemondani hogy buktam a pénzt.
2013. jún. 19. 10:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!