Daganateltávolitásnál műtét utáni szövettan eredménye mit és mennyire befolyásol? (Bővebben lent. )
Édesapámnál rosszindulatú gyomordaganatot diagnosztizáltak, melyet műtéti beavatkozással orvosoltak: teljes gyomoreltávolitás. A műtét jól sikerült, jó állapotban ment be/jött ki a műtőből nehézségek és problémák nélkül. Hazaengedték, itthon van és épp hogy fellélegezhetnénk megjött a műtét során vett szövettan eredménye, mely nem emlit szervi áttétet ha jól értelmezem, viszont irja hogy a mintavételezett nyirokcsomók metastaticusak, ami a net szerint áttéttel keletkezettet jelent. Ir még valamiféle invázióról is a szövettan, de nem tudom/tudjuk mire vélni vagy értelmezni. Még nap(ok)ig telhet mire eljutunk az orvoshoz én pedig nem tudom mire vélni ezt az eredményt, hogy mit jelent, mit von maga után, mennyire normális egy ilyen eredmény stb.
Kérem csak olyanok válaszoljanak, akiknek van szakmai rálátása, avagy tapasztalata a témakörben, felelőtlen válaszok csak méginkább felidegesitenének. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!