Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sanszos, hogy ez hipoglikémia?

Sanszos, hogy ez hipoglikémia?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron lefogytam 8 kg-ot. 52 kg voltam, és jelen pillanatban 44 vagyok (és 160-162 cm). Egy ideig azon kívül, hogy a havi vérzésem eltűnt, semmi problémát nem észleltem, viszont pár hónapja elkezdtem szédülni, gyengének érezni magam, gyakran törnek rám éhségrohamok, izomrángás, és néha úgy érzem, hogy zakatol a szívem. Mostanában volt, hogy nem figyeltem oda olyan nagyon katonásan az étkezésemre, és azt ettem, amit csak megkívántam, de akkor is jelentkeztek ezek a panaszok.

2013. jún. 15. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Cukorbeteg vagy? Amikor érzed ezeket a tüneteket miért nem méred meg a vércukrod? Én cukorbeteg vagyok, és alapból is naponta 6-7x mérem, akkor is ha semmilyen problémám nincs. Nem értem, ha neked ilyen tüneteid vannak, miért nem méred?
2013. jún. 15. 12:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Sanszos, hogy valamit igen rosszul csinálsz.

Kezdem sorolni:

- Nincs havid, ez kisebb katasztrófa.

- "nem figyeltem oda olyan nagyon katonásan az étkezésemre," -> miért, egyébként katonásan figyelsz? HIBA.

Biztos hogy valami csúnyán nem stimmel az étkezéseddel. Valószínűleg olyan irányba kezdtél menni ami tápanyaghiányhoz, mennyiségi éhezéshez vezetett.

Hipoglikémia lehet, ha nem eszel elég zsírt-fehérjét, vagy rossz arányban eszed ezeket. Ha sok zsírt ennél, akkor ketózisban lehetnél és értelmetlen volna a hipoglikémia. Valami normális, racionális irányba vidd a táplálkozásodat, vagy ketogén, vagy kiegyensúlyozottabb fehérje/zsír/zöldségfogyasztás, de alighanem többet kellene enned.

2013. jún. 15. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Az izomrángás lehet Ca, Mg-hiány, a szédülés alacsony vérnyomás, alacsony vércukorszint, ezeket magyarázza, hogy nem táplálkozol megfelelően. Az, hogy elmaradt a vérzésed, már önmagában jelzi, hogy RENGETEGET fogytál, zsír kell a havi vérzéshez, amiből neked nagyon kevés van. Ideális volt a súlyod, most pedig túl kevés, híznod kéne, és nem gyorskajákkal. Ha figyelsz arra, mit kíván a szervezeted, az jó. Iktass be minél több zöldséget, gyümölcsöt, halat, és igyál meg napi két liter vizet/más folyadékot. Azért eltart egy darabig, mire helyreáll a szervezeted egyensúlya...
2013. jún. 15. 14:22
 4/4 Anika Indigo válasza:

az hogy nem jön meg NAGY BAJ!!!

miért nem?

mert olyan kevés a tápanyag a szervezetedben, hogy leállt tőle a hormonrendszered, nem tudja fenntartani magát

ez ebben a korban azért olyan veszélyes, mert nem fejlődnek ki tőle normálisan a belső nemi szerveid + tönkremegy a hormonháztartásod

én is ismerek egy ilyen lányt, pont ugyanezekkel a paraméterekkel

majd 10 év múlva ne csodálkozzatok, ha nem lehet gyereketek

/nem ijesztgetésként mondom, orvostól is megkérdeztem ezt/

ÉTKEZZETEK MÁR NORMÁLISAN, MERT ÉHEN HALTOK!!!!

2013. okt. 3. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!