Miért mondta a fül-orr-gégész, hogy az uszodától nem fájhat a fülem?
Elmentem dokihoz, mert nagyon sűrűn fáj a bal fülem, és soroltam, h mikor (repülő, megfázás, hegy, uszoda). Erre azt mondta, hogy uszodától nem lehet...de hát mindenki tudja, h begyulladhat a fül a víztől...nem??? Bár azt nem tudom, miért...
Ja, és annyit még a dokiról, h annyival elintézett, h ez anatómia, ilyen érzékeny a fülem, nem lehet vele semmit csinálni...vicces, a jobb fülem meg érdekes módon, anatómiailag tökéletes...
"de hát mindenki tudja, h begyulladhat a fül a víztől"
Nem, nem tudom. Nekem soha nem gyulladt be tőle, és neked is csak az egyik.
Menj el másik dokihoz is.
Az uszoda utáni fülfájásnak azaz oka, hogy a külső hallójárat hámja felázik, fellazul és könnyebben lehet ott kisebb-nagyobb gyulladás.
A repülőn illetve a náthánál jelentkezőnél valóban lehet anatómiai eltérés a háttérben. A középfül a garattal egy kis csatornával összeköttetésben van - mint minden semmi nem szimmetrikus teljesen rajtunk - lehet hogy szűkebb az egyik oldali. Ez magyarázhatja a fülfájást. Ezen keresztül egyenlítődik ki a nyomás. Ha befogod az orrod és mintha fújnád : érezned kell, hogy a füledben mintha megemelkedne a nyomás, vagy ilyen pattogó hangot hallasz.
Ha náthás vagy azt is kísérheti fülkürt hurut, ilyenkor tüsszentéskor, nyeléskor, orrfújáskor lehet hallani ilyen kis pattogó furcsa hangot. Ez is ezen alapszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!