Mitől gyullad be állandóan a nagylábujjam?
Figyelt kérdés
Pontosabban a belső és a külső oldala dagad fel gyakran (mind2 lábujjamnak), de van, hogy külön-külön. Most például mindkét lábujjam be van dagadva szélen, de fogalmam sincs, hogy mitől... pedig le szoktam vágni a körmömet, szóval az se nőhet túl hosszúra. Mindenesetre elég kellemetlen érzés, hogyha fájós lábujjal belerúgok valamibe, márpedig igen szerencsétlen vagyok.2013. jún. 10. 11:41
1/4 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy benőtt körmöd van. Keress gyógypedikűröst.
2/4 anonim válasza:
Nekem épp a körömvágás miatt szokott begyulladni. Hiába vigyáztam, egy időben mindig megsértettem a körömágyat.
3/4 anonim válasza:
körömágy gyulladás, nagyon rossz, és ha nem fertőtlenítesz, v mosod a sebet, elfertőződik, és nagyon lassan gyógyul.nekem volt olyan h szintén mindkét nagylábujjamon volt, és az ujjnak mindkét oldala úgy be volt gyulladva, h mégegyszer akkorának tűnt az ujjam, és nagyon fájt.
több hét kellett míg megérett benne a genny, és felhevített hegyes ollóval belevágtam, és szó szerint kifolyt belőle az a vmi.
utána pár napra jobb lett, de olyan is volt h begyulladt, hiába vágtam ki, csak még jobban begyulladt, ilyenkor kamilla áztatás fél óráig, egy lavorban, és lassan így múlt el.
4/4 anonim válasza:
Nekem is mindig belenőtt a köröm, illetve a húst nyomta a köröm hegye, széle. Jó fél évig tartott "kinöveszteni" a körmömet, de megérte. Amiket a benőtt körmökről írnak, az nagyon brutális... Én ezért inkább megnövesztettem, hogy a köröm széle meg a sarka mindig kijjebb legyen, és azóta nincs problémám. De nekem is volt gennyes meg gyulladt évekig... Az én módszerem: vegyél timsót a patikában, timsórudat (ne a kristályost, mert azt nem tudod betömködni), abból kapargass a körömreszelővel port és tömködd be a köröm oldalsó széle meg a hús közé. Gyulladáscsökkentő, nedvességet beszívja. Aztán vattát tömködj, egy csíkot a köröm oldalsó szélénél levő résbe, jó erősen, legyen sűrű, tömött, hogy terelje a húst a körmöd útjából. Rövidíteni csakis reszelővel, és nem felhajtatni a szélét, csak azt lereszelni, ami elöl lelóg az ujjadról. Ezzel nyár végére akár meg is oldódhat a problémád. Azért is jó nyáron, mert legalább nem nyomja a cipő is annyiszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!