Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon fáj a torkom, van...

Nagyon fáj a torkom, van valami házi módszeretek?

Figyelt kérdés

Gyógyszert semmiiképp se írjatok, csak streptils-et szedek, ez valamennyire csökkenti a fájdalmat.

Meleg van mégis esőben vártam/álltam és szerintem megfáztam, iszonyúan ég a torkom, orvoshoz nem akarok elmenni, hogy felírjon egy halom gyógyszer, ami nem is hat.

Valami házi praktika? Ha melegen tartom, sállal jót tesz a toroknak? Tea? EGyéb?

2013. máj. 30. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kiskoromban amikor megfáztam azt csinálták, hogy egy kendőt megfőztek egy tál vízben(Nem kellett megenni csak a nyakamra tekerni hogy jó meleg legyen), és tekertek bele asszem hagymakarikákat, vagy vmi hasonlót.Az egy kicsit enyhített, és közben Negro-t szopogattam :D.Illetve egy kis vitamin sem árthat meg, mivel ilyenkor legyengül a szervezet
2013. máj. 30. 20:15
 2/4 A kérdező kommentje:
pl. C-vitamin?:)
2013. máj. 30. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Főleg az :D.Vagy ha van otthon Béres cseppetek az is jót tehet.Az nem feltétlen gyógyszer.Nevezzük inkább táplálékkiegnek :d
2013. máj. 30. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet rá tenni 20%-os alkoholos dunszt kötést. (ez egy kanál pálinka meg egy kanál csapvíz keveréke, ha nincs otthon gyógyszertári alkohol).

Öblögess (langyos) szódabikarbónás vízzel!

Nem fáj a hasad? mert most van valami vírus is.

Fájdalomcsillapítónak jó a Panadol (vagy más paracetamol tartalmú készítmény). Illetve, ha holnap mész patikában, nagyon szuper a HOMEOGENE 9 homeopátiás gyógyszer. Sokkal jobb (és másabb, modernebb), mint a Strepsils, ami nekem mellékhatásokat szokott okozni. Szintén szopogatni kell, fájdalom esetnén. Ez lehet akár 2 óránként is (az első napon), de más napon meg csak egyszer vagy egyszer sem. Jobbulást!

2013. máj. 30. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!