Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez mi lehet? Menjek el orvosho...

Ez mi lehet? Menjek el orvoshoz? Vagy van rá más megoldás?

Figyelt kérdés
Vasárnap elkezdett kaparni a torkom,tegnap már szó szerint hangom se volt,fájt a torkom,lázas voltam (38.7 fokos lázam volt).Tegnap óta étvágyam sincs,inni sem tudok,mert ahogy nyelek olyan mint ha valami nyomkodná a torkomat.azért tegnap este ettem egy kis kalácsot és kijött belőlem,azóta nem tudok enni se inni.most ahogyan felkeltem ittam egy forró teát szerencsére azt nagy nehezen megtudtam inni,de semmivel sem jobb.És még valami,amikor felállok megszédülök és lekell ülnöm.ezt nem lehet úgy megoldani,hogy ne menjek el orvoshoz?és ez csak egy megfázás vagy mi?nagyon ritkán vagyok beteg kb.3 évben 1-szer.17/L
2013. máj. 28. 05:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Megpróbálkozhatsz vele,de inkább menj le orvoshoz! A lázad miatt,ne kísérletezz otthon.A vírusos fertőzéseknél kaparó,égő érzés szokott lenni a torokban,ha nyelésnél érzel erős "nyomást" az bakteriális fertőzésre utal és antibiotikumra lehet szükséged. Diétázz,igyál sok folyadékot,de ne egyszerre sokat,hanem gyakran kortyonként.
2013. máj. 28. 07:37
 2/3 anonim ***** válasza:

A kollega jól írja a dolgokat, okos. (Első hozzászóló).

Bár én személy szerint nem korlátoznám le a lehetséges fertőzés okát egy baktériumra, mert lehet, hogy a vírussal van dolgod.

A szédülés teljesen normális ilyenkor, azt a láz okozza. Ha magas a lázad (39 felett), akkor szedj be lázcsillapítót, egyébként megteszi a hidegvizes borogatás a homlokra, nyakra, mellkasra.

A tea hasznos, ha nem teafa leveléből, hanem gyógyfüvekből készül. Ebben az esetben főzz teát kamillából, kakukkfűből, hársból, bodzavirágból, lándzsás útifűből. Törd összes a szárított növényi részeket mozsárban, készíts ezekből 1-1 arányban keveréket, alaposan keverd össze ezeket egy tálban, és főzd le, hogy 3 dl forró vízre 1 evőkanál keverék jusson. Hagyd állni lefedve 10-15 percig, aztán szűrd le, de a zaccot ne dobd ki, mert lefőzheted még egyszer kicsit kevesebb vízben 20 percig állva. Amint a tea erős kézmelegre hűlt és már iható, akkor tedd bele a mézet, így megőrzi a benne lévő enzimeket, vitaminokat.

Javaslom még külön a citromos vizet inni.

Mindenképp ajánlom, hogy elmenj legalább háziorvoshoz.

Remélem hasznosat írtam. Jó EGÉSZséget kívánok Neked!

2013. máj. 28. 08:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: hiszem azt, hogy a betegség nem más, mint a lélek üzenete a test változásán keresztül. Ezért idézd fel, hogy a megbetegedésed előtt mi volt az az esemény, amit nem tudtál lenyelni vagy a torkodon akadt a szó. Mert most ez a helyhez.
2013. máj. 28. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!