Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Segítség! Mi lehet a bajom? :S

Segítség! Mi lehet a bajom? :S

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Pár hónapja diétázok, sikerült fogynom 9 kg-ot(52ről 43ra) kemény edzésekkel, diétával. Az elmúlt 2 hétben viszont vissza szedtem 2 és felet. Újra nekiállnék, csak van egy kis bökkenő. Mostanában elég fura lett a kedélyállapotom, napközben egyre többször érzem magam úgy mint egy zombi. Éjszakánként nagyon brutálul ki izzadok és az előbb még hőhullámot is éreztem. Az egész úgy kezdődött, hogy 2-3 napig alig tudtam aludni. A menstruációm 4-5 hónapja késik (mióta fogyózom). Szerintetek mi lehet velem? Kezdek megijedni, és az is nagyon zavar, hogy fel vagyok puffadva(sok evéstől) és visszajött az a plusz pár kiló. Mindenképpen vissza kell mennem 43 kg-ra, csak akkor éreztem jól magamat a bőrőmben.(második legjobb sportoló voltam az osztályban, aktív életmódot éltem és egészségesen táplálkoztam, mindig jó kedvem volt és az életemben is elkezdtem a hibáimon javítani, olyan emberré vállni aki mindent megtesz azért, h mindenben fejlődjön) De most az elmúlt 2 hétben elszaladt velem a ló-4 hónapnyi koplalás után-és így jó sok egészségtelen étel is lecsúszott. Már kezdek tiszta depressziós lenni, bár pont holnap álltam volna neki újra futni és tisztító kúrát csinálni, de most kissé megijedtem, hátha valami komolyabb probléma van a háttérben. Emellett kezdek ingerlékenyül viselkedni olyanokkal akiket nagyon szeretek, néha nem is érdekel a mondandójuk és azt kívánom bár lelépnének. Mi a csuda történik?:S Klimaxos ugye nem lehetek-bár a tünetek azok. :S A legtöbbjük. Kérek minél több választ a kérdésemre, szeretném minél több ember véleményét megtudni.

Ui: Nem akarok ebből nagy felhajtást csinálni itthon, nem akarok folyton orvoshoz járkálni és azt sem akarom, hogy aggódjanak miattam. :S szval mikor válaszoltok ezt is vegyétek kérlek figyelembe. köszönöm előre : )

2013. máj. 28. 00:20
 1/7 anonim ***** válasza:
16 évesen elég kevés a 43 kiló! Hány centi vagy?
2013. máj. 28. 07:21
 2/7 anonim ***** válasza:
A kemény edzések és a koplalás megteszi a hatását. A legtöbb ilyen nőnek(pl.élsportolók,anorexiások)hasonló problémáik vannak. Van aki évekig nem menstruál,stb. A hormonrendszer megfelelő működéséhez szükség van a szervezetben zsírra! Főleg az ösztrogén termeléséhez van szükség zsírsejtekre. ha az ösztrogén termelése csökken az általad leírt tünetek lépnek fel(ez tulajdonképpen tényleg egy idő előtti menopausa). A kezelésedhez,ha nem húzod sokáig az időt, elég egy kis"zsír" és nem kell orvoshoz rohangálnod.
2013. máj. 28. 07:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Figyelj oda, hogy minden szükséges vitamin, fehérje, zsír stb. bekerüljön a szervezetedbe, amire szükséged van ahhoz, hogy ne legyél fáradt, depressziós stb. Inkább lassabban fogyj, de ne vond el a működéshez szükséges alapanyagokat. Nálunk a fogyiprogramban sok vitamin, fehérje, ásványi anyag van, hogy ne boruljon fel a vitamin- és hormonháztartás.

Válassz olyan "diétát", ami nem kúraszerű, nincs benne túl sok megvonás, éppen ezért egy életen át követhető. Ekkor nem jönnek majd vissza a kilók.

Arra is gondolj, hogy 16 évesen lehet 43 kg az ideális testsúlyod, de nem biztos, hogy életed végéig ragaszkodnod kell majd ehhez a számhoz, változik a csontozatod, a hormonháztartásod, az alkatod...

Sok sikert és jobbulást kívánok!

2013. máj. 28. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:

A menstruáció csúszása bizonyos átmeneti hormonális problémára vagy akár terhességre utalhat. (Nem tudom, hogy élsz-e már nemi életet.) A súlygyarapodás szintén terhességre utalhat. Ez könnyen ellenőrizhető: 1. Te tudod, hogy mi történt Veled, 2. terhességi teszt kimutatja vizeletből.

Lehet, hogy csak még egyszerűbb az ok: túl drasztikus volt a diétád, és a szervezeted egyensúlya felborult tápelemhiány miatt. Tehát nem volt elég vátozatos az étrended a diéta alatt.

Lehetséges ok még - egy régi és igaz elv szellemében, ami úgy szól, hogy "ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent." Lefordítva az esetedre: a tested követi a lelkiállapotodat. Előbb tudatszinten borult valami (nem fogadtad/fogadod el Magad, ahogy voltál/vagy és ez jelentkezett fizikai, azaz testi szinten is.

Teendő: tükörgyakorlat.

Reggel, ahogy felfelsz, menj el vécézni, utána ülj le egy nagyméretű tükör elé úgy, ahogy aludtál, kócosan! Ne mosakodj előtte, ha pizsiben aludtál, akkor maradj úgy, ha meztelen, akkor ne öltözz fel! A gyakorlatot 14 napon minden reggel 10 percig végezd el!

Menete:

Szóval ébredés után ülj a tükör elé és nézd Magad 10 percig.

Ha eszedbe jut, hogy

- milyen rémesen nézek ki; de kicsik a melleim; kopaszodok; ráncos a szemem alja; ronda a szám; hórihorgas az orrom; pattanásos az arcom, akkor a gyakorlat után rögtön nyomj le hasonló gondolatonként 100 fekvőtámaszt;

- minek ez az egész, hülyeség, úgyse ér semmit, akkor hidegzuhany kékülésig;

- nézed az órát, mikor telik már le a 10 perc, akkor 5 kör futás a háztömb körül.

Tudom, dilis dolognak hangzik elsőre, de a gyakorlat lényege a saját Magunk elfogadása és a pusztító gondolatok elűzése. A gyakorlat sikerét mutatja, hogy a 2012. áprilisában a kezem lévő ekcéma 2 hét alatt visszaszorult, 3 hét alatt pedig eltűnt. Azelőtt a kenőcsök csak a tüneti kezelést szolgálták.

Hajrá, jó EGÉSZséget kívánok!

Ha valami nem világos vagy bármi kérdésed van, írj privátban!

2013. máj. 28. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
16 évesen koplalással frankón oda lehet vágni a hormonrendszernek - ezúton csatlakozom a 2. válaszolóhoz. 16 évesen 43kg 150-15cmhez normális, gyanítom magasabb vagy ennél, u.h. ne erőltesd ezt, mert bajok lehetnek belőle hosszútávon.
2013. máj. 28. 09:27
 6/7 anonim ***** válasza:
150-152cm
2013. máj. 28. 09:29
 7/7 Lantos Szilvia ***** válasza:
A szervezeted beindította az sos programot, hogy ne legyen semmi komoly bajod a 43 kilódhoz... túl kevés... csoda, hogy nem ájulsz el naponta ötvenszer... a diéta ilyenkor még nem megengedett, túl sok szerved, sőt az idegrendszered most érik még felnőtté, nem beszélve a hormonjaidról. Az idegszálaid szinte szabad levegőn vannak, a világ ilyenkor undorító... tudom, én is ilyen voltam, s majdnem sikerült átvergődnöm 16 évesen a túlvilágra a fogyókúra miatt. Sportolj ésszel.... de egyél, mert az agyadnak szüksége van cukorra, az izmaidnak fehérjére, és szervezetednek energiára, vasra... később is, de ilyen korban különösen... ésszel csinálj mindent, mert a kilóid megmaradhatnak ugyan, de te egy idő után nemfogod látni, mert nem éled túl... ennyit megér??? nem hiszem... ha visszafordíthatnám másképp csinálnám.. Én 31 éves vagyok 47 kiló, egy gyermek anyja, eszek rendesen és sportolok rendszeresen, egészséges és energikus vagyok, 155 cm magas... azaz alacsony... én ha akarnék sem tudnék hízni, alkati kérdés is. De te még nőhetsz, magasabb leszel és ahhoz tápanyagok kellenek, amit nemviszel be. Nem is csoda ha rosszul vagy...
2013. máj. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!