Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért "nem akar" valaki...

Miért "nem akar" valaki meggyógyulni?

Figyelt kérdés

Pontosabban, miért nem tesz meg mindent, ami kicsit is segíthet neki? Miért van az, hogy valaki halálos beteg és hallja, hogy sok eset van, hogy valaki ki tud ebből még jönni. Ő meg csak arra hajlandó, hogy kb. plusz C vitamint, és multivitamin szedjen be és ezzel "mindent meg is tett" a gyógyulásért...bár az étrendkiegészítő is csupa "macera" neki. Holott a gyógyulásást szolgálná...de persze ezek hatása egyenlő a nullával.

Olyan mintha nem fogná fel, hogy halálos beteg, pedig egy értelmes ember. Tényleg nem érti a helyzet komolyságát? Vagy tagadásban van? Hogy neki a "gyoda" étrendkiegészítőkön kívül nem sok maradt...egyébként sokat lehetne tenni. Táplálkozással is. Rengeteget, de ő csak pár étrendkiegészítőt hajlandó szedni...

Egyszerűen nem értem. Aki mellette van halálra aggódja magát, mert csak lassan végig nézheti, hogy fog teljesen leépülni, pedig annyit lehetne tenni, de sűrgősen kéne lépni...próbálkozni...de a beteg mintha ezt nem értené...

Egyszerűen nem értem mi zajlik ilyenkor egy beteg fejében...biztos az gondolja, hogy ő nem fog meghalni.

Mit kéne tenni? Hogyan lehet motiválni? Rá kell ijeszteni?

Vagy, pont hogy nem kéne?

Nem tudom.

2013. febr. 12. 09:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azért is idegesít mert egyrészt az én barátom is...és rossz látni a leépülését, aminek nem feltétlen kéne így kinéznie...talán még élhetne tovább, ha nem is évekig...fél évig, az is valami.

A másik, hogy a közvetlen családja a csillagos éget is lehozná azért, hogy jobban legyen, hogy segítsen...épp, hogy nem eszik meg helyette a cuccokat...

Bármit megtennének...halálra aggódják magukat!

Ő meg nem veszi be, mert macera...

Mégis mit gondol? Hogy megfázott? Alszik rá és elmúlik?

Tényleg szeretném jobban megérteni mi van egy ilyen beteg agyában...mert nyilvánvaló, hogy nem tudhatom mit érez ilyenkor...

2013. febr. 15. 14:45
 12/18 anonim válasza:

A kérdező előtti válaszolóval teljesen egyetértek:)

És ne haragudj hogy félreértettelek:)

2013. febr. 15. 17:48
 13/18 anonim válasza:
Nem arra kell törekedni hogy fél vagy 1 évvel tovább élljen hanem a teljes gyógyulásra. Mindenképp ez kellene hogy legyen a cél.
2013. febr. 15. 17:50
 14/18 A kérdező kommentje:

Meglátogattam...

Hát, nekem ő már egy haldokló embernek nézett ki :-(.

A WC-is SEM tud kimenni egyedül. Kezd besárgulni :-(...

Azt gondolom itt már napokról van szó :-(

2013. febr. 18. 13:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak egy hónapja szenvedek ebbe a súlyos betegségbe. De meg tudom érteni mind a kettőtök viselkedését. De kedves kérdező, én tiszta szívemből, őszintén kívánom, h ne tapasztald meg ezt a borzalmas érzést. Rettenetes, mikor tudod h már csak napjaid vannak hátra, és a családtagok, szerreteid már síró arcal látogatnak, és mondják, h " minden rendben lesz" holott mindenki tudja, h ez nem így van, és amikor kilép a korteremből, könnyek közt tör ki, mert tudja, h lehet ez volt az utolsó beszélgetése velem.És mikor azt mondják, h még meggyógyulhatsz, ha xy- eszel, de minek, ha utánna úgy is a halál lesz a vége? Akkor már inkább kiélvezem utolsó pillanataimat is! Én inkább élek még két hétig, mint két hónapig a gyógyszerektől remegve, magatehetettlenűl!
2013. febr. 20. 22:23
 16/18 Napsugar11 ***** válasza:
100%

Az emberek sokfélék, így a betegség feldolgozása sem egyforma mindenkinél. A diagnózis közlése mindenkit "térdre kényszerít". Az első reakció, hogy "meg fogok halni". Innen kettéválik a dolog, a betegek egy része erőt kap és feléled a "majd én megmutatom, hogy nem így lesz", a másik része pedig elfogadja, és beletörődik, attól függően is, hogy mit mond az orvos. Sajnos itt az orvosoknak óriási szerepük van, amit nem ismernek fel, és ezzel meg is határozhatják a beteg életkilátásait...

A törődés, odafigyelés az orvosok részéről gyógyító erejű. Ezt az Origo egy cikke tárgyalja: [link]

Ha a beteg úgy hiszi, úgy tudja, hogy az állapota olyan, amiből nincs kiút, akkor nem tesz erőfeszítést, elutasítja a terápiákat, sőt, képes az alternatív készítményektől undort kapni és kihányni, ezzel is jelezve, hogy neki semmi nem kell.

Sajnos a család kevés ahhoz, hogy a hitét visszaadja önmagában, amit ő elveszített. Ha sikerül találni olyan orvost, aki ebből kimozdítja, és el tudja hitetni, hogy vannak az ő állapotából kigyógyult betegek, az csodákra lehet képes. Rengeteget tudnék még erről írni, de ha megkeresel privátban, akkor lennének kérdéseim, amivel konkrétabban segíthetek.

2013. febr. 21. 09:06
 17/18 anonim ***** válasza:
15. !!! Hogy vagy ? Remélem minden jól alakult és a gyógyulás útjára léptél !
2014. szept. 15. 07:15
 18/18 A kérdező kommentje:

Aki miatt kiírtam a kérdést ő sajnos igen gyorsan meghalt :-(. 1 hónap múlva.

Ami utóbb kiderült kilukadt a nyelőcsöve így nem csoda, hogy ha rajta múlott volna, akkor semmit nem evett volna meg...ugyanis annak egy kis része mindig bekerül befolyt a testébe...orzalom.

Minden esetre...már jó helyen van szegény. Nem szenved tovább. Nem tudni lehetett volna-e többet tenni, vagy sem. A történethez tartozik, hogy maximálisan félre is kezelték őt, ami még pluszban gyorsabban legyengítette a szervezetét. De maga sem kűzdött soha a javulásért egész életében dertsuktív volt bizonyos szempontból...de ez már lényegtelen. Jó ember volt, mind szerettük.

Azért, ha valakit rákkal diagnosztizálnak ne adja fel...sokan akár ki is tudnak belőle gyógyulni!!!

2014. szept. 15. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!