Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegnek étkezés után...

Cukorbetegnek étkezés után mennyinek kellene lennie két órával a cukorértéknek?

Figyelt kérdés

Gyógyszert is szedek, meg inzulint is szúrok.

az éhgyomori érték 5.2 volt és egy szénhidrátos evés után 11.2- re felment, ami érthető lenne kezelés nélkül, de kezeléssel nem sok ez?

tegnap 20:00
 1/4 PMC Wagner ***** válasza:
étkezés után 2 órával lenne sok az. Rögtön étkezés után nem szoktuk mérni
ma 01:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Úgy írtam a kérdésben 2 órával étkezés után.

Nincs rendben, persze, azt tudom, hiszen cukorbeteg vagyok, azért kapom a kezelést, de azt nem tudom, hogy reggel este 1000 Merckforminnal, meg 20 egység reggeli inzulinnal már nem kellene ennél kevesebbnek lennie?

Juniusban (2 hónap) megyek vissza a diabetológushoz, azért kérdezem itt, nem tud e valaki ezzel kapcsolatban tanácsot adni?

ma 01:42
 3/4 PMC Wagner ***** válasza:
elnézést nem vettem észre hogy oda írtad, akkor valóban egy picit magas, 9 alá azért lekéne mennie. Viszont mit ettél és mennyit? mert ez rengeteget számít. Illetve mióta vagy ezen a kezelésen? A szervezetnek kell azért egy jó pár hét hogy megszokja és rendesen működjön
ma 02:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Tavaly ősz óta tart ez a kezelés, mert előtte is volt már diabeteszem, de nem volt ennyire súlyos, másképpen kezelték, gyakorlatilag csak tablettával.

Mostanában csak reggel kellene mérnem, de evés után két órával teljesen olyan érzésem volt, mint amikor nagyon lemegy a vércukrom, ezért megmértem, de nem alacsony, hanem magas volt meglepetésemre, ám eléggé rosszul voltam.

Durumtésztát, pennét ettem, zöldséges paradicsomos szósszal, kevés sajttal, meg egy halkonzervvel benne, vagyis volt azért benne szénhidrát, bár a durum tészta az nem olyan rossz, mint a sima száraztészta.

ma 02:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!