Cukorbetegnek étkezés után mennyinek kellene lennie két órával a cukorértéknek?
Gyógyszert is szedek, meg inzulint is szúrok.
az éhgyomori érték 5.2 volt és egy szénhidrátos evés után 11.2- re felment, ami érthető lenne kezelés nélkül, de kezeléssel nem sok ez?

Úgy írtam a kérdésben 2 órával étkezés után.
Nincs rendben, persze, azt tudom, hiszen cukorbeteg vagyok, azért kapom a kezelést, de azt nem tudom, hogy reggel este 1000 Merckforminnal, meg 20 egység reggeli inzulinnal már nem kellene ennél kevesebbnek lennie?
Juniusban (2 hónap) megyek vissza a diabetológushoz, azért kérdezem itt, nem tud e valaki ezzel kapcsolatban tanácsot adni?

Tavaly ősz óta tart ez a kezelés, mert előtte is volt már diabeteszem, de nem volt ennyire súlyos, másképpen kezelték, gyakorlatilag csak tablettával.
Mostanában csak reggel kellene mérnem, de evés után két órával teljesen olyan érzésem volt, mint amikor nagyon lemegy a vércukrom, ezért megmértem, de nem alacsony, hanem magas volt meglepetésemre, ám eléggé rosszul voltam.
Durumtésztát, pennét ettem, zöldséges paradicsomos szósszal, kevés sajttal, meg egy halkonzervvel benne, vagyis volt azért benne szénhidrát, bár a durum tészta az nem olyan rossz, mint a sima száraztészta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!