Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen fül sprayt ajánlotok?...

Milyen fül sprayt ajánlotok? Melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
Az orvosok szerint szűk a hallójáratom és kb 3 -6 havonta bedugul a jobb fülem. Így évek óta rendszeresen járok fülmosásra. Az utóbbi olyan “ jól” sikerült, hogy begyulladt a fülem hetekre, iszonyat fájdalmaim voltak. Már ott is ajánlották viszont hogy használjak esetleg fül sprayt hátha jobban tisztulna. Kinek melyik vált be? Melyiket tudnátok ajánlani ami tényleg használ? Szeretném elkerülni ha lehet a mosást

ápr. 22. 07:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát kb. semmire sem jó annak akinek szűk a hallójárata. Az sem fog kiürülni a zsírral együtt, plusz akármi a hallójáratba kerül, az csak fokozza a váladék termelését.
ápr. 22. 08:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az a baj, hogy mindenhol kb mást mondanak. Több helyen is olvastam, mondták, hogy a fülmosás nem feltétlenül a legjobb megoldás, viszont sajnos szerintem is csak az hatásos. Korábban ahol jártam fülmosásra ott azt mondták parafin olajat használjak, semmi más, pl. fül sprayt ne. Most másik helyen voltam( költözés miatt) és itt azt mondták próbáljak fül sprayt használni előtte mielőtt odamegyek…Szóval már tényleg nem tudom mi lenne a jó döntés. A probléma leginkább az, hogy eddig egyáltalán nem féltem a fülmosástól nem is egy fájdalmas dolog meg semmi, de a múltkori után egyáltalán nem szeretnék újra menni.
ápr. 22. 08:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze, most mit mondott volna, próbáld ki, aztán vagy bejön vagy nem. De akkor most mit akarsz tenni? Marad esetleg a plasztika.
ápr. 22. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem pont azt mondták, hogy azt nem szabad használni, mert aki hajlamos erre, annak még inkább bedugul. Fülmosás előtt lehet, hogy jó, mert akkor azt is kimossák.

Milyen gyakran kell fülmosásra menned? Ha pár évente, akkor az teljesen jó.

ápr. 22. 08:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Jaj, most látom, hogy elég gyakran kell menned. Szerintem, ha legközelebb mész, akkor kérdezd meg ott, ahol mondták, hogy pontosan milyen fülspray-t ajánlanak és hogy hogyan használd. Nem mindegy, hogy rendszeres használatra vagy csak a mosás előttre ajánlották.
ápr. 22. 08:44
 6/9 anonim ***** válasza:
ápr. 22. 09:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos elég gyakran járok. Január közepén voltam utoljára. Annyit mondtak csak hogy bármilyen gyógyszertárakban kapható fül spray jó lehet… ami meglepett mert eddig ezeket máshol sosem ajánlották, csak a parafin olajat amitől nekem csak rosszabb lett. De akkor lehet ez is csak rontana a helyzeten ahogy írta is itt valaki.

Hármasra válaszolva, sajnos nem tudom mi lenne a jó megoldás esetemben. Pláne így hogy mindenhol mást mondanak és nem igazán segít rajtam semmi.

ápr. 22. 10:27
 8/9 anonim válasza:
3# Mi az a plasztika?
ápr. 22. 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem inkább a parafinoljata ajánlották. Az puhítja a fülzsírt, és így ki tud "folyni" magától. Egyébként nekem is gyakran mossák ki, de eddig szerencsére nem volt ilyen tapasztalatom mit neked.
ápr. 22. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!