Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A szívbetegségek kezelésének...

A szívbetegségek kezelésének lényege nagyjából mindig a mozgás, sportolás?

Figyelt kérdés
Van itt esetleg szívbeteg, akitől kérdezhetek erről?
márc. 30. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, azért ennyire nem egyszerü.

De megelözésként sok szívkárosodást meg lehet elözni megfelelö mozgással, étrenddel és életnóddal

márc. 30. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem van enyhe koszorúér szűkületem. A kollaterális keringés javítására kardióznom kell. Vettünk szobabiciklit. Megvan az előírt terhelés,hogy milyen pulzussal kell tekernem.

Sajnos nehéz a stabil pulzustartást megvalósítanom, mert asztmám is van, és az bekavar.

márc. 30. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:
47%
Nagyjából mindig a kaja. A mozgás a második legfontosabb.
márc. 30. 12:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát nem pont. Inkabb az a fontos,hogy ha szivbeteg vagy,ne tespedj a kanapen,fotelban egesz du ha amugy is pl ulomunkat vegzel,hanem alacsonyabb intenzitasu,nem magas keringesfokozo mozgast iktass be rutinszeruen. Pl seta,joga,lassu uszasnemek, turazas,nem nagy szintemelkedessel.

Persze vannak sokan szivbetegekek,akik maratonokat futnak.

De az alapfelfogas az az,amit leirtam.

ápr. 2. 20:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!