Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gyógyszerszakértők! Mi a...

Gyógyszerszakértők! Mi a különbség Pantoprazol Sandoz és Esomeprazol Sandoz között? A Pantoprazol kíméletesebb, de hosszabb ideig hat?

Figyelt kérdés

márc. 26. 01:12
 1/6 A kérdező kommentje:
Valaki tud segíteni?
márc. 26. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindkettő korszerű és egyébként hasonló hatóanyag. Esomeprazol hatóanyag valamivel erősebb.

Egyik sem kíméletesebb a másiknál, mindkettő használható hosszabb távon is, ugyanúgy hatásos ha megfelelően szeded

tegnapelőtt 20:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyébként mennyi ideig hatnak?

Pl beveszek délelőtt egy szem Pantoprazolt, hány óráig van a szervezetemben?

Meddig van hatása?

tegnapelőtt 21:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Hogy hatékonyabb szedni ? 2x naponta 20mg vagy napi 1x 40mg ?
tegnapelőtt 22:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az orvosod javasolta. Ha nem orvosi javaslatra szeded akkor 2 hétig napi 20mg. Hatasmechanizmusra ra tudsz googlezni
tegnap 19:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Az orvos aki korábban felírta 2x40mg esomeprazolt írt fel.

Amitől iszonyat fájt a fejem, szédültem, Hányingerem volt és teljesen kiszáradt a bőröm a hajam meg hullani kezdett.

Azt tudom hogy 2 éve mikor gerincműtétem volt Pantoprazolt írtak fel, akkor ilyen tünetek nem voltak.

Ezt magamnak kell megoldani.

Mert hiába mentem vissza kontrollra új doki fogadott aki nem csinált semmit csak felírt egy újabb dobozzal.

Pedig mondtam neki mennyi bajom van.

A háziorvos felírja a Pantoprazolt is de kisebb adagban szedem.

Van Refluxom nem vészes viszont a nyálkahártyámat fel van maródva, sűrűn rekedek el.

Ezért javasolta, de ekkora mennyiséget nem értem, hogy gondolt. Iszonyat rosszul voltam tőle.

Köszönöm a tanácsot! 🙂

tegnap 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.