Lehet ez tüdőgyulladas, vagy annak feltétele a láz?
Par napja gyengének érzem magam. 2 napja borzasztóan elkezdett visszketni a fülem, éreztem hogy a váladék a torkom hatuljában folyik le. Nem köhögök, picit vagyok csak náthás.
Ma úgy keltem, hogy hőemelkedésem volt, pirosak voltak a szemeim, egy pár óraja fáj a hátam jobb oldali része a lapockám felett. Nem zihálok, de ha levegőt veszek picit nyom. Torkom nem faj. Bevettem paracetamolt 2 órája, most egy óraja algopyrint, 37 alatt van a hõmérsékletem.

Hőemelkedésre nem kell gyógyszer, csak láz esetén, 38 felett, de ha jól vagy, akkor elég 38,5-nél csillapítani a lázat.
Lehet valamilyen fertőzés, többféle terjed most is. A tüdőgyulladás valószínűsége kicsi. Ha rosszabbodik, beszélj orvossal.

Kórokozó típusától IS függ, hogy a tüdőgyulladás hogyan zajlik le. Pl vannak olyan kórokozók, amelyek olyan tüdőgyulladást okoznak, hogy szinte láztalan végig az ember, és olyan is van amelyik 40 fokos lázzal jár.
Ettől függetlenül a tüdőgyulladás diagnosztizálható fonendoszkóp segítségével, ami minden háziorvosnak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!