Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez tüdőgyulladas, vagy...

Lehet ez tüdőgyulladas, vagy annak feltétele a láz?

Figyelt kérdés

Par napja gyengének érzem magam. 2 napja borzasztóan elkezdett visszketni a fülem, éreztem hogy a váladék a torkom hatuljában folyik le. Nem köhögök, picit vagyok csak náthás.

Ma úgy keltem, hogy hőemelkedésem volt, pirosak voltak a szemeim, egy pár óraja fáj a hátam jobb oldali része a lapockám felett. Nem zihálok, de ha levegőt veszek picit nyom. Torkom nem faj. Bevettem paracetamolt 2 órája, most egy óraja algopyrint, 37 alatt van a hõmérsékletem.

ma 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, de az orvos megmondja.
ma 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Lehet, szóval konzultálj a háziorvossal. Miért szedtél be ennyi lázcsillapítót? A különböző hatóayagúak között is többet kellene várni.
ma 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez valószínűleg nem tüdőgyulladás, szerintem ahhoz ezek enyhe tünetek, de kitudja, lehet kezdeti fázis, és majd lesz rosszabb. Orvos megmondja. De ezt én se értem, ha alapból csak hőemelkedésed volt, miért vettél be 1 óra alatt 2 lázcsillapítót is?
ma 11:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Hőemelkedésre nem kell gyógyszer, csak láz esetén, 38 felett, de ha jól vagy, akkor elég 38,5-nél csillapítani a lázat.

Lehet valamilyen fertőzés, többféle terjed most is. A tüdőgyulladás valószínűsége kicsi. Ha rosszabbodik, beszélj orvossal.

ma 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:
74%

Kórokozó típusától IS függ, hogy a tüdőgyulladás hogyan zajlik le. Pl vannak olyan kórokozók, amelyek olyan tüdőgyulladást okoznak, hogy szinte láztalan végig az ember, és olyan is van amelyik 40 fokos lázzal jár.

Ettől függetlenül a tüdőgyulladás diagnosztizálható fonendoszkóp segítségével, ami minden háziorvosnak van.

ma 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!