Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez az elviselhetetlen...

Mi lehet ez az elviselhetetlen fájdalom a szívem környékén??(Bőv.lent)

Figyelt kérdés

Egyszer csak a semmiből fájdalmas, éles szúrások jönnek a mellembe a szívem felőli oldalon.

Próbálom leírni mihez hasonlítható:

Ilyenkor mély lelegzetvetelkor olyan éles, hirtelen szúró érzés kapja el a szívem körüli reszt, mintha a mellem falán megindulnának sok, éles, rögszerű, apró szikladarabkák, amik ahogy megindulnak erős, fájdalmas, feszítő szúrással görögnek lefele levegővételt meggátolva.

Ilyenkor belégzést aligha tudok tenni. Csak szuszogok és reménykedem,hogy par perc es megszűnik. Amikor még nem szűnik, DE már muszaj mélyebben belélegeznem, akkor szinte ordítok a fajdalomtól. De csak enyhe belégzés sikerul ugy is.

Egy jo 5 - 7 percig eltart. De kb egy óranak tunik. Utana mintha semmi se tortent volna. Ugyanugy teszek-veszek. Mostanaban egyre tobbszor fordul elo.

Kozel 6 (!) honapot vartam, hogy bejussak vele állami kardiológiára, de kifogtam egy olyan dokit, akinek hiaba mondtam el, kb leszarva azt mondta nem tudja mi ez, jelentéktelen, ne foglalkozzam vele. Kb fél füllel hallgatott csak meg. Csinált egy ekg-t, aztan nyugodt szivvel elkuldott. A panaszom nem szűnt. Egyre gyakoribb.

Aggodom! Ez szerintem nem valami jelentektelen dolog, pont a szivemnel.

Egyelore nincs penzem maganorvosra :(

Valakivel hasonló törtent még? Okát tudja valaki?? Barmi ötlet??

Talán május/június fele megengedhetek egy magánorvost. Addig viszont online keresem az okát, ha már államiban kb elhajtottak.

ma 14:19
 1/5 anonim válasza:
Pánik, stressz nem játszik szerepet az életedben? Esetleg mozgásszervi? Nekem nagyon sokáig ennek a kettőnek a kombinációja okozta a mellkasi panaszokat.
ma 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez lehet (csöndes) reflux is (nem a szív, hanem a gyomorkapu fáj), ami segíthet ilyenkor, ha egy mangéziumot beszedsz. Hosszabb távon meg megfelelö étrend kell
ma 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem úgy hangzik, mint egy szíveredetű probléma, mert az nem lélegzetvételkor fájna. Ebből a szempontból megnyugodhatsz. Szóval ne a kardiológiára menj, a reflux szerintem jó tipp. Nekem is szokott néha ilyen lenni és úgy érzem, hogy egy béna levegővétel okozza de ez nyilván nem feltétlenül fedi a valóságot.
ma 15:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Én inkább valami idegbecsípődésre gondolok. Nekem is random néha elő szokott fordulni. Olyankor az sem mindegy hogy fekszek mert ha levegőt veszek hasít bele. De ahogy írtad elmúlik. De valójában fogalmam sincs mi lehet de biztos hogy nem szív így ezzel fölös kardiológiát járnod.
ma 17:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Biztos nem szív eredetű nyugi. Lélegzetvételkor az nem fáj, azt inkább nyomó, préselő fájdalomnak szokták leírni. Inkább valami mozgásszervi probléma lehet, vagy épp úgy mozdulsz és beszorul a levegő, becsípődik egy ideg.
ma 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!