Járáskor erős lábfájás esetén (combtő) milyen
orvoshoz érdemes menni?
Figyelt kérdés
Egy idős rokonnál jött ez elő ez hirtelen egyik napról a másikra, ügyeletre nem akar menni 10 órát ott ülni, amíg sorra kerül, állami rendelésre esetleg csak jó sokára jutna el, ezért arra gondoltam, hogy magánorvoshoz viszem, de melyikhez?
Ortopédus, reumatológus vagy egyéb? Milyen magánorvoshoz érdemes vinni, aki esélyesen tud mondani valamit erre a problémára?
ma 11:45
1/7 anonim válasza:
Háziorvos és ő megmondja. Lehet ér problémára utaló eltérés, mozgásszervi is. Az, hogy itt laikus emberek találgatnak, csak a pénzed megy rá és időd, ha nem jó helyre mész.
ma 11:50
2/7 anonim válasza:
Ahogy az első írja, első út a háziorvos, ő tudja eldönteni, hogy melyik szakemberhez kell fordulni... mert ha ízülete miatt van a gond, akkor reumatológus, ha izom v csont miatt, akkor ortopédus, ha idegi gondja van, akkor neurológus kell, ha meg az érrel van a gond, akkor meg angiológus kell..
ma 12:06
3/7 A kérdező kommentje:
A háziorvos hogyan dönti el, hogy melyik röntgen vagy hasonló nélkül?
ma 12:18
4/7 anonim válasza:
Egy háziorvosnak tudnia kell, hogy az említett panaszok, mely szakterülethez tartozik, illetve fizikális vizsgálatot is tud végezni. Szerinted itt látatlanba jobb választ kapsz??
ma 12:21
5/7 anonim válasza:
Ez a szakmája, megnézni meg kikérdezi a beteget, így dönti el.
ma 12:21
6/7 anonim válasza:
Egyértelmű hogy háziorvos .Neki több mindenhez érteni kell,és a megfelelő orvost ajánlja.
ma 13:39
7/7 anonim válasza:
Én voltam így, háziorvoshoz mentem. Ő beutalt ultrahangra, hogy megnézzék, a belső szerveimmel van-e baj. Nem volt.
Elmentem utána nőgyógyászhoz, hátha ciszta, bagy gyulladàs, nem volt. Utána reumatológushoz mentem kiderült, hogy valami belső izmokat húztam meg és emiatt feszült az összes többi. Végül fizioterápia segített.
Először háziorvoshoz kell menni és ő elküld, hogy kiderítsék, szervi, vagy izom, vagy izületi kopás... sok mindentől fájhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!