Refluxosok! Tapasztaltak-e olyat vagy létezhet-e, hogy minél több protonpumpa gátlót szedek annál több sav termelődik a gyomorban?
Ez természetes, a szervezet pótolni akarja a savtermelést - én kb két hónapig szedtem, de egyre rosszabb lett, így abbahagytam..
Emellett még rengeteg egyéb mellékhatása is van a gyógyszernek, amiktöl szontén rosszul éreztem magam.
Idöközben átállítottam az étkezésemet, és gyakorlatilag megszüntek a problémák.
1# És akkor elhagyáskor gyakorlatilag ugyan ott voltál mint mikor kezdted?
Te hogyan érzed a savat? A gyomrodat vagy a nyelőcsövedet égeti vagy feljön a szádba is?
2# Én is úgy érzem, hogy egyre rosszabb és rosszabb, egyre több savam van. Mondtam az orvosnak, de nem vesz komolyan. 😟
Pedig tényleg ezt érzem. Esküszöm hogy amikor először mentem, nem éreztem magam ilyen rosszul, mint most.
Te milyen mellékhatását érezted a gyógyszernek?
Mit változtattál az étkezéseden? Én már azt gondolom hogy mindentől savam van, egyszerűen egyetlen ételt se találok ami jó lehet. Az innivalóval ugyanez. Még a tiszta víz sem jó, tejről, teárról ne is beszéljünk.
5# sajnos már többfélét is fel írtak és próbáltam, még mindig rengeteg a savam. Protonpumpa gátlót, H2-receptor-blokkolót, Gaviscont, Salvust, szódabikarbónát.
Több ötlete már orvosnak sem lehet....
8# az étkezési tanácsok is be vannak tartva, mármint amit neten olvastam mert az orvos nem sokat mondott.
No narancs, mandarin, paradicsom, citrom, zsíros, fűszeres, sok.
Keveset eszek, jól megrágom.
Még mit lehet tenni???
[link] Itt nézz szét.
A kávé pl sokat ronthat rajta. Én csak fagyasztva szárított arabicát iszom tejjel. A fagyasztva szárítással a csersav nagy részét kivonják belőle. Alkohol, szénsav nem jó. Evés után min.2-3 óráig nem szabad lefeküdni. Ki kell tapasztalni, hogy mi bántja, és azon esetleg lehet picit változtatni, úgy már jó lehet.
Egy példát írok: a töltött paprika minden refluxos rémálma. De ha a főzés végén a paradicsommártásba teszünk egy kiskanál szódabikarbonát (felfut!) úgy már esetleg nem csinál bajt. Nálam bevált a sóskamártásnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!