45 éves férfi vagyok. 2 éve vagyok cukorbeteg. A1C 8.4%. Van más megoldás mint a sok gyógyszer?
Figyelt kérdés
1 éve szedek Meforal XR-t és Saxotin-t. Nem hozott eredményt. Most felírt 10mg Forxiga-t. Az nem merem szedni,a húgyúti mellékhatások miatt. 183 cm és 110kg vagyok. Kondizom amatőr szinten.Hasamon van több zsír.Mivel tudnál karban tartani a cukrom a gyógyszerek helyett?jan. 28. 15:10
1/8 anonim 

válasza:

Nem mindenkinel jelentkezik mellekhatas. Tolhatsz inzulint is. Szemaglutid is van meg, de annak is lehetnek mellekhatasai. Erosito edzes helyett sok kardio. Dieta. Fogyas.
2/8 anonim 

válasza:

Valamennyi gyógyszer feltehetően nem mellőzhető, de az étkezésen (étrenden) lassan lehet változtatni, meg a diabetológuson is. Tapasztalatom szerint a diabetológusok új generációja a "korszerűbb" (drágább, de hatásosabb) gyógyszereket ajánlja (pl. Rybelsus és hasonlók). Persze van az "elavultabb" gyógyszerek közt is olyan, ami hat, csak ki kell próbálni. A metformin tartalmú nálam nemcsak, hogy nem vált be, de megemelte a vércukrot. A Forxiga-t én sem mertem beszedni, megmondtam a diabetológusnak, hogy válasszon a szulfonilurea csoportból. Gliclada-t választott, de megjegyezte, hogy hajlamos drasztikus vércukor szint csökkenést eredményezni. Akkor naponta felet szedek, mondtam, és már évek óta bevált. Igaz, hogy mellette szedek kétnaponta Xelevia-t is, de ebben valójában nem bízom, mert amikor naponta szedtem, akkor az semmit nem változtatott a mért paramétereken. Most csak azért szedem, hogy az orvos ne "nyugtalankodjon". Az étkezésem viszont alaposan megváltozott, nagyon kevés sütőipari árut eszem, hetente 0,5 kg-nál kevesebb kenyérféle fogy. Reggel főtt kolbász és kevés sajt, délben visszafogott egytál étel, este 1,5 dl joghurt. Viszont napi 2-3 túlérett banán, 1-2 kanál reszelt répa és cékla. Persze minimális kilengés azért van (pici sütemény, palacsinta, ritkán pálinka). Igaz, hogy 80 éves vagyok, de az A1C 7,5 alatt van és a súlyom 80 kg alatt. Tulajdonképpen a legnehezebb a gyomor teltség biztosítása, de az főtt céklával és savanyított káposztával, esetenként sült sütőtökkel úgy-ahogy biztosítható.
4/8 anonim 

válasza:

A megoldás karnyújtásnyira van, ketogén diéta. Legegyszerűbb minél több húst és tojást enni.
www.youtube.com/watch?v=B7tnfSPySb0
Gyógyszeres megoldás mindig rossz mellékhatással jár, de ami úgy tűnik, hogy működik az az ozempic.
5/8 A kérdező kommentje:
Nem diétozom. Kondizom heti 2-3 szor. 180 g CH-ra vagyok állitva. Azt nem mindig tartom be,mert nem számolom.
jan. 29. 13:28
6/8 anonim 

válasza:

Ha nem dietazol mit varsz? A gyogszer csak dietaval mukodik!! Facera lepj be, cukorbetegrk közössége.
7/8 anonim 

válasza:

Utolso vagyok: ez a harom havi eleg magas. Sajnos szamolassal fogod tudni visszaszoritani a bogyo mellett v inz.nem tudom. A dieta az alapja azt mondjak.
8/8 anonim 

válasza:

5: OK, de akkor nem leszel egészséges. Nem lehet mozgással kompenzálni a rossz étkezést, ahogy nagyobb bevétellel sem lehet kompenzálni a rossz költekezési szokásokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!