Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Diabetologus problema(?)

Diabetologus problema(?)

Figyelt kérdés

nemreg toltottem a 18at igy masik diabetologushoz kell jarnom. nemreg voltam nala eloszor es mostanaba kevesebbet eszem(nrm szeretnek fogyni csak nincs etvagyam), amit jeleztem is neki. erre az volt a valasza h kezdjek el jatszani az inzulinnal, tapasztaljam ki.

nem szeretnek arcoskodni, nyilvan o az orvos, o ert hozza, de most ezt tenyleg nekem kene belonom h mennyi egysegeket adjak? v inkabb keressek egy masik orvost?

koszonom a valaszokat!

tegnap 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak te tudod. Nálunk a gyerekdiabetológus is azt tanítja a kamaszoknak, hogy: " a saját betegségedet te ismeted a legjobban. Te tudod mire, hogy reagálsz, milyen intenzitással sportolsz, mennyire vagy hajlamos hipóra, Somogyizol- e?

Elveket tanítok , konkrétan dönteni és kitapasztalni neked kell a saját betegségedet."

Mérj, figyelj, és ha kell, változtass. A mindennapok döntéseit neked kell meghoznod.

tegnap 22:00
 2/3 anonim válasza:
100%
Az orvos meghatároz neked egy napi inzulin mennyiséget. Azt azonban ő nem tudja megmondani neked, hogy melyik napszakban mennyi lesz a vércukrod. A testen működését neked kell ismerned így fogod tudni eldönteni, mikor mennyi inzulinra van szükséged.Ezt jelenti az, hogy játssz az inzulinnal. Lehet kevesebb is elég lehet kicsi több kell az alapegységhez képest. MINDIG MÉRJ!
tegnap 22:11
 3/3 A kérdező kommentje:
koszonom!!
tegnap 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!