Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek még erre a sebre? ...

Mit tegyek még erre a sebre? Betadint teszek, Mi lenne jó rá?

Figyelt kérdés

Régen hallottam,

paradicsomot szoktak tenni, az "elszívja" a gyulladást, az jó lenne rá?

[link]

[link]

ma 02:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez úgy néz ki mintha atom ellenne fekélyesedve. Ezzel már rég orvoshoz kellett volna fordulni. A paradicsommal csak megjobban elfertőzöd.
ma 03:05
 2/3 A kérdező kommentje:

Gennyezni is szokott, utána vérzik

Részben Ehalt csont van a bokában, azt mondta a doki, 2 orvosnál voltam, sajnos azt mondták nem tudnak segíteni,

Ha műtenének, elkaparni az elhalt csontrészt, félő, hogy nemsok maradna a sarokcsontból stb.

Bitang helyzet.

ma 03:19
 3/3 anonim ***** válasza:

A paradicsom a gennyet szívja ki a sebből. Ezért szokták a népi gyógyászatban a párakötés avagy dunsztkötés alá helyezni.

Nyilván a Betadin jó rá, az fertőtlenít.

Ilyen mélyrehúzódó sebekre szoktak még Bioptron lámpát alkalmazni. Annak a hatását láttam már (hydrégén peroxyd + Merbromid, után a lámpázás), hogy nagyon széles, és mély felfekvést rendbe hozott (napi 3x-i kezelés, és minimum 10-15 perc lámpázás).

Bár, azt nem tudom, milyen hatása lenne, ha elhalt csont van a seb mélyén.

ma 03:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!