Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Így genetikailag kb. fix,...

Így genetikailag kb. fix, hogy rákos leszek?

Figyelt kérdés

Apukámnak 27 éves korában here és hasnyálmirigy rákja volt, de túlélte most 50 lesz és nagyon jó az egészsége. Nagymamám 68 évesen mellrákban halt meg. Én 21 vagyok most, járok évente szűrővizsgálatokra. De a hasnyálmiriggyel nem tudom mit kezdjek. Apukámnak se adott még akkor tünetet, csak a here miatt fedezték fel. Járjak el hasi ultrahangra? Úgy érzem ebbe fogok belehalni és mintha már lenne csak egyszerűen nem tudom

mit csináljak. Nagyon sokat szorongok emiatt, mert apukám ha már köhintek egyet ideges lesz és úgy érzem temet, ezért nem is merem elmondani, ha orvoshoz megyek. De félek a reakciójától ha én is beteg lennék

tegnap 16:24
 1/3 A kérdező kommentje:
Egyébként sportolok heti 3-4x, soha nem dohányoztam, igyekszem egészségesen étkezni (de azért eszem édességet meg pl gyorsételt néha) szedek vitaminokat
tegnap 16:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem kell stresszelned magadat.

A here adhatott apudnak a hasnyálmirigyhez áttétet. Ha elsődlegesen hasnyálmirigy rákja lett volna, akkor azzal sajnos nem lenne ennyi túlélése.

Szóval ez a kettő voltaképp egy.

Önvizsgálat elég, ha valami gyanús, akkor kérsz odőpontot urológiára.

Nyugi!

Majd írj ötven év múlva, hogy : mizu.

tegnap 16:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Hipochonder vagy, ami súlyos betegség. Itthon nem foglalkoznak vele. Igen lehet genetikai hajlam, de a rák bárkinek kialakulhat sajnos. Járj szuresekre, egyél egészségesen, s ne aggodj !!!
ma 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!